LIFESTYLE
10.07.2018 u 17:42

GLAZBENI PROGRAM IGARA: Gitaristi Katona Twins u Vala Beach Clubu

U nastavku glazbenog programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara nastupit će blizanci Peter i Zoltán Katona profesionalno poznati pod imenom Katona Twins, na koncertu u četvrtak, 12. srpnja u 21.30 u Vala Beach Clubu Hotela Palace.  Igre ovim koncertom koji vodi na glazbeno putovanje od Madrida do Buenos Airesa, kreću s izvedbama na novoj lokaciji u suradnji s Jadranskim luksuznim hotelima.


komentara  0

Izvrsno dočekani od strane glazbenih kritičara, Katona Twins vješto spajaju klasičnu glazbu s popularnijim glazbenim žanrovima. Britanski Daily Telegraph pisao je “kako je njihove izvedbe teško nadmašiti zahvaljujući osebujnom šarmu, strastvenosti, duhu i bogatoj ekspresiji.” Newyorški The Times također je pohvalio izvođače ističući kako su “identični ne samo kada je u pitanju dobar izgled, već i način sviranja te šarmantan scenski nastup, Peter i Zoltan znaju kako napraviti dobar šou.” Nastupali su u najpoznatijim koncertnim dvoranama diljem svijeta kao što su Carnegie Hall, Wigmore Hall, amsterdamska Concertgebouw, Konzerthaus u Beču i tokijska Suntory Hall te su osvojili više od deset međunarodnih nagrada na uglednim natjecanjima.

Njihov raznoliki repertoar pokriva raspon od Bachovih djela i Piazzollinih tango skladbi do klasika popularne glazbe koje izvodi u vlastitim aranžmanima. Na programu dubrovačkog koncerta su Piazzolla, Rodrigo, Mangoré, Albéniz, Granados te de Falla. Ulaznica za koncert uključuje čašu vina, a svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju popust od 30% za kupnju ulaznica na prodajnim mjestima Igara.

Vala Beach Club bit će festivalska pozornica i u utorak, 31. srpnja 2018., kada će s početkom u 21.30 sati, tu nastupiti francuski harmonikaš Vincent Peirani i saksofonist Emile Parisien, umjetnici koji dijele jedinstven glazbeni izričaj koji je teško svrstati u jedan žanr, uz improvizaciju kao vodeći princip. Oba su dobitnici prestižnih nagrada, među kojima se ističe ECHO Jazz u kategoriji najboljeg inozemnog ansambla 2015.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija