VIJESTI
07.07.2018 u 09:44

Novo ulaganje u interventne službe, rapisana javna nabava za vatrogasno plovilo

Vatrogasna zajednica Grada Dubrovnika pokrenula je javnu nabavu za kupnju vatrogasnog plovila, procijenjene vrijednosti nabave 3.200.000 kuna. Sredstva su osigurana u Proračunu Grada Dubrovnika. Poziv za nadmetanje objavljen je u Službenom listu Europske unije i Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske dana 06. srpnja 2018., a ponude se primaju do zaključno 6. kolovoza do 10 sati.


komentara  0

Predviđeni rok isporuke novog broda je 240 kalendarskih dana od dana potpisa ugovora.

Ovo polivalentno plovilo prvenstveno bi koristilo za akcije vatrogasne postrojbe na moru, ali i kod promptnih intervencija u slučaju onečišćenja mora.

''Za sada nemamo adekvatnu brzinu reakcije za slučajeve požara na otocima i tu ovisimo o DVD-ovima. A ako većina ostalih obalnih gradova u Hrvatskoj može imati ovakav brod, onda može i Dubrovnik. Prioritet ovog broda je gašenje požara, ali može pomoći i u ostalim hitnim intervencijama'', istaknuo je gradonačelnik Mato Franković.

U dokumentaciji o javnoj nabavi specificirane su i tehničke karakteristike plovila koje bi trebalo biti ukupne dužine trupa 11,7 – 11,9 metara, brzine pod punim opterećenjem 21 ČV, za maksimalno 12 osobe, uz odgovarajuću navigacijsku i komunikacijsku opremu  te opremu za gašenje.

Ovo je još jedna u nizu investicija Grada Dubrovnika u bolju opremljenost naših interventnih službi. Prije nekoliko dana tako je uručena donacija za nabavku kombi vozila za sanitetski prijevoz Domu zdravlja Dubrovnik, za potrebe Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice Dubrovnik u svibnju je uručeno novo vozilo, a ranije ove godine vozila su darovana i Zavodu za hitnu medicinu te Crvenom križu Dubrovnik.

   


dubrovniknet team

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija