KULTURA
19.06.2018 u 10:23

PRIZNANJE MATICI HRVATSKOJ STON: Zlatna povelja za monografiju "Sebasta - grad svetog Vlaha"

Zlatna povelja Matice hrvatske dodijeljena je ove godine na Glavnoj skupštini Matice hrvatske u Rijeci - Ogranku Ston za monografiju Sebasta – grad svetoga Vlaha. To je zbornik više hrvatskih i armenskih autora, a riječ je o znanstvenom pionirskom projektu koji je po prvi put objedinio hrvatske i armenske autore iz dijaspore, a koji potječu iz Zapadne Armenije i Hrvatske.


komentara  0

Predgovor knjizi je napisao katolikos Armenske Apostolske Crkve Aram I. Katolkata Velike Kuće u Ciliciji, te nadbiskup Nareg Alemzian.

Ovo je prvi put u dugoj povijesti Matice hrvatske da neki tako visoki crkveni poglavar piše predgovor knjizi u izdanju Matice. Isto tako po prvi put je u Hrvatskoj tiskan tekst na zapadno armenskom jeziku i lektori su bili ugledni intelektualci: Hayr Baroyr Shernezian, hayr Tatul Anushyan, i Hayr Boghos Serj Tinkjian.

Urednik knjige je dr. sc. Vinicije B. Lupis, a autori priloga su: dr. sc. Anna Givargizyan iz Moskve, Alfrant Masis Bedrosian iz Kölna , dr. sc.Ivo Banac, akademik Stjepan Krasić i dr. sc. Vinicije B. Lupis. Predsjednik Ogranka Ston, mag. vet. Joso Stepić obaviješten je o nagradi za ovo vrijedno međunarodno izdanje stonskog ogranka.KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija