VIJESTI
14.06.2018 u 09:08

Je li HDZ s Ragužem u glasnoj, a s Vićanom u tajnoj koaliciji?

Vilma Kosović, visokopozicionirana članica DDS-a Pera Vićana ostaje u NO Zračne luke Dubrovnik kao predstavnica Grada Dubrovnika, kao i Ivica Martić koji će i ubuduće u NO najznačanije tvrtke na jugu Hrvatske provoditi politiku Županije. Odluka o potvrđivanju njihovih mandata, nakon što su im stari istekli, otvara pitanje - je li dubrovački HDZ ostao u nekoj tajnoj koaliciji s Perom Vićanom iako su ga se prije tri mjeseca javno odrekli. 

 

 

 


komentara  0

Na sjednici Skupštine Zračne luke Dubrovnik održanoj prije dva dana, 12. lipnja u Zagrebu, bila je samo jedna točka dnevnog reda. Izbor, odnosno, imenovanje novih članova Nadzornog odbora nakon isteka mandata Vilmi Kosović (DDS) i Ivici Martiću (HDZ).

Do promjena nije došlo, iako se moglo očekivati kako će Grad Dubrovnik, odnosno vladajući HDZ predložiti drugog kandidata za NO Zračne luke Dubrovnik nakon što su prije tri mjeseca raskinuli koaliciju s DDS-om Pera Vićana.

Vilma Kosović je, naime, veoma bliska suradnica i visokopozicionirana članica Vićanovog DDS-a, koja je na proteklim lokalnim izborima bila i njegova kandidatkinja za načelnicu Konavala, budući ima prijavljenu adresu stanovanja u toj Općini. 

No to, očito, nije zakonska prepreka da bi u NO Zračne luke Dubrovnik bila imenovana kao predstavnica Grada Dubrovnika.

Vilma Kosović je i predsjednica Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije u kojoj DDS osigurava većinu HDZ-u.

Nakon tzv. raskida koalicije HDZ-a i DDS-a u Gradu Dubrovniku, došlo je, očito, do selektivnog razvrgavanja veza između Frankovića i Vićana.

Vićanu se bučno zahvalilo na njegovom osobnom sudjelovanju u Upravnom vijeću Lokruma, ali se, čini se, utiho ipak održavaju kontakti kojima se njegovim ljudima osiguravaju zanimljive pozicije, time i utjecaji na stanovita kretanja u radu pojedinih tvrtki.

Je li koalicija na županijskoj razini Vićanov jedini kapital u sporadičnim pregovorima s HDZ-om u Gradu Dubrovniku ili ima tu još ponečega, pitanje je.

Teško je povjerovati da u krugu članova ili simpatizera ili satelita oko dubrovačkog HDZ-a nije bilo zainteresiranih za NO Zračne luke, najpotentnije tvrtke na hrvatskom jugu. 

Stoga stoji i dalje pitanje - je li HDZ s Ragužem i njegovom DUSTROM u glasnoj, a s Vićanom i DDS-om u tajnoj koaliciji? I postoji li itko tko bi mogao ikad razmrsiti ingropane političke interese građene godinama na jugu Hrvatske? 


L.Crnčević

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija