VIJESTI
13.06.2018 u 13:56

Osnovani DUMOSI – Mreža udruga za osobe s invaliditetom

U Dubrovniku je početkom tjedna (ponedjeljak 11. lipnja 2018.) osnovana Mreža udruga za osobe s invaliditetom – DUMOSI. Na konstituirajućoj sjednici, simbolično u 5 minuta do podne, potpisan je protokol o suradnji Udruga osoba s invaliditetom Grada Dubrovnika za osnivanje Mreže udruga. 


komentara  0

Protokol su potpisali predstavnici Udruga: DUSAB, Slatki život, RinaMašera, Poseban prijatelj i Lukjernica. Za koordinatore Mreže Udruga pod nazivom DUMOSI (Dubrovačka mreža udruga za osobe s invaliditetom) izabrani su Željko Jaković i Anna Pažin. O razlozima osnivanja i ciljevima rada Mreže DUMOSI će upoznati pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo g. Dživa Brčića od kojih će biti zatražena potpora i suradnja. Prvi korak Mreže za osobe s invaliditetom je javljanje na natječaj Ministarstva Europskog socijalnog fonda ”Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020.

DUMOSI će u suradnji s nadležnim gradskim odjelom i predstavnicima gradske uprave u narednom periodu zatražiti i održavanje tematske sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi Mreža udruga za osobe s invaliditetom s gradskim vijećnicima raspravila i zatražila provođenje ciljeva iz Strategije za izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom grada Dubrovnika u 2015.-2020. godini, a lobirat ćemo i za potrebe, koje nisu predviđene u strategiji, a u svezi demencije i duševnih bolesnika. Potpisivanjem Protokola o suradnji Udruge osoba s invaliditetom i njihovi obiteljski njegovatelji i Udruge djece s teškoćama u razvoju i njihovi roditelji iz Grada Dubrovnika su ostvarile jedan od ciljeva iz Strategije Grada Dubrovnika, a to je poticati razvoj mreže i udruživanje i drugih udruga OSI u skladu sa zajedničkim interesima u provođenju projekata i programa, te pozivaju druge srodne udruge da im se pridruže.
 Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija