VIJESTI
10.06.2018 u 18:24

Legaz bacio u more ležaljke s Adriatica jer su nelegalno postavljene

Igor Legaz, predsjednik udruge Divlja liga vaterpolo, danas je burno reagirao na plaži Adriatic pobacavši u more nekoliko ležaljki. Naime Legaz je već prethodno preko medija, a i službenim dopisima upozoravao nadležne kako na plaži Adriatic nikome nije dodijeljeno koncesijsko odobrenje te da su spomenute ležaljke nelegalno postavljene. "Danas su dva mladića iz tvrtke Dubrovački zalasci sunca stigli na plažu i počeli tjerati sve koji su ležali na njihovim ležaljkama, koje su nelegalno postavljene. Udaljio sam ih, a dio ležaljki sam bacio u more", izjavio je Legaz.


komentara  2

Na zamolbu policajaca Igor Legaz je izvadio ležaljke iz mora. Pri tom napominje kako niti jedna nije oštećena.

Tvrtka Dubrovački zalasci sunca dobila je koncesiju na plažu Sumratin u Uvali Lapad, ali se kupalište Adriatic ne nalazi u obuhvatu te koncesije. Kako tvrdi Legaz, a vjerujemo da je oko ovoga dobro informiran, Povjerenstvo za dodjelu koncesijskih odobrenja Grada Dubrovnika nikome nije dalo odobrenje za komercijalno korištenje plaže Adriatic.

Zalasci sunca dobili su pak u najam ugostiteljski objekt na plaži, no to ne podrazumijeva i ležaljke ili ???

RAZLIKA IZMEĐU KONCESIJE I KONCESIJSKOG ODOBRENJA

Koncesijsko odobrenje dodjeljuje Vijeće za koncesijska odobrenja grada ili općine za djelatnost na pomorskom dobru. Dakle, ono se dodjeljuje samo za djelatnost dok u koncesiji ovlaštenik koncesije gospodari česticama zemlje koje su pomorsko dobro, na njima obavlja djelatnost te ih održava bez mogućnosti ograničavanja korištenja drugim osobama. Koncesijsko odobrenje nije natječajna kategorija dok koncesija jest. Gradovi i općine svake godine izrađuju planove upravljanja pomorskim dobrom te ga dostavljaju na suglasnost županiji kako bi se koordinirale djelatnosti (da na istom području se ne bi dogodila koncesija i koncesijsko odobrenje). Načelno, koncesijsko odobrenje su: suncobrani, ležaljke, škrinje za sladoled, akvaparkovi, skuteri, kajaci, štandovi i sl., dakle, bez prevelikog ulaganja, bez infrastrukture i sl., te uvijek na godinu dana.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

zumbo_je_moj_idol 11.06.18 u 13:49
i jedan čovjek, Igor Legaz je dovoljan da investicijske klošare uhvati panika, još kad bi ga svi podržali, ali polako, sada upravo shvaćamo da je ok cijepiti djecu, korak po korak

   

barakokula 10.06.18 u 22:05
Igore legendo nego imam jednu ti opasku dat zasto javno ne objavis kad ces ovake akcije radit da ti se pridruzimo Igore Bog i dao zdravlja to cinis za nas Dubrovcane jer postali smo stranci u gradu gdje smo rodjeni

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija