VIJESTI
20.04.2018 u 17:20

FOTO: Na Danima fizike sudjelovalo oko 1300 učenika

U okviru manifestacije „Dani fizike u Dubrovniku“ od 16. do 20. travnja u Lazaretima su održane radionice s pokusima iz fizike za učenike osnovnih škola pod imenom „Ljepota fizike, Betinim stopama“. U programu je sudjelovalo oko 1300 učenika od 5. do 8. razreda osnovnih škola „Ivan Gundulić, „Lapad“, „Marin Držić“, „Marin Getaldić“, „Mokošica“, Župa Dubrovačka“ i „Antun Masle“.


komentara  0

Program "Ljepota fizike, Betinim stopama“ se sastojao od četiri simultane radionice unutar jednoga sata gdje su se u grupama od 3 do 4 učenika istovremeno radili pokusi iz područja mehanike, topline, elektriciteta i optike na način da svaki pokus traje 15 minuta, a onda se prelazi na sljedeći na kojima će istovremeno sudjelovati od 20-50 djece ovisi o razrednim odjeljenjima pojedinih škola. Predsjednik udruge „Prirodopolis“, Hrvoje Mesić uz asistenciju studenata fizike s PMF-a osnovnoškolcima je pokazao brojne „čarolije“ utemeljene na nekim od osnovnih zakona fizike, a djeca su sama, pod njihovim nadzorom, izvodila konkretne pokuse i eksperimente.

Manifestacija je dijelom posvećena i znamenitom dubrovačkom matematičaru, fizičaru i geodetu Marinu Getaldiću povodom obilježavanja 450. obljetnice njegova rođenja. Program su organizirale Dubrovačke knjižnice u suradnji s Udrugom za promicanje prirodoslovlja „Prirodopolis“ iz Zagreba, a uz financijsku potporu Grada Dubrovnika, Društva prijatelja dubrovačke starine i Zaklade Caboga Stiftung.


dubrovniknet team / FOTO: Vedran Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija