VIJESTI
16.04.2018 u 20:51

DUBROVNIK FESTIWINE: Za naše vinare raspituju se i u Americi, stručnjaci kažu da su vina vrhunska

 - Danas smo kušali mnoga vina i kvaliteta vina je jako dobra, jako smo iznenađeni, uopće nema slabih uzoraka, ukupna kvaliteta je što smo dosada degustirali na vrhunskom nivou - rečeno je na konferenciji za medije, a povodom petog međunarodnog vinskog festivala „Dubrovnik FestiWine“ koji će se održati od 16. do 22. travnja, u organizaciji Dubrovačko - neretvanske županije i produkciji agencije „Dubrovnik PartneR“ te potporu župana Nikole Dubroslavića kao nositelja festivala i gradonačelnika grada Dubrovnika Mata Frankovića u ime grada domaćina.


komentara  0

- Sve je započelo donošenjem strategije vinogradarstva i vinarstva Dubrovačko - neretvanske županije, gdje smo s jedne strane ponovno prepoznali naša najbolja crna i bijela vina. Utvrdili smo da imamo odlična vina i da ih treba bolje pokazati i domaćoj javnosti i turistima. Mi smo prošle godine otvorili festival i za vinare izvan naše regije, ali i u toj konkurenciji pokazalo se da su naša vina prepoznata kao odlična i dobro su ocjenjivana – kazao je župan Nikola Dobroslavić.

Gradonačelnik Franković koji je ove godine dao potporu festivalu kazao je kako je Grad Dubrovnik poznat kao grad izvrsnosti i kao šampion turizma te da mora istovremeno biti izvrstan i u svemu drugome što radi, a to je i gastronomija uz koju uvijek ide i dobra kapljica.

- Upravo zato što imamo bogatstvo hrvatskih vina u našoj regiji, nismo slijepi pored zdravih očiju i stoga promoviramo svoje u svrhu održivog turizma. Cilj je da Grad Dubrovnik promovira sve svoje, ali i proizvode Dubrovačko-neretvanske županije, a ovdje posebno ističemo naša kvalitetna vina koja se mogu itekako staviti uz bok svjetskima – rekao je Franković.

- Bio sam nesretan do sada što grad Dubrovnik nije sudjelovao u ovome, jer doista od Konavala do Korčule i Neretve imamo što pokazati pogotovo kada se naši vinari samostalno muče i daju ono što doista imaju. Danas je to puno lakše razvijati nego prije, pa se nadam da će vinari iz naše županije zauzeti najviša mjesta na festivalu - rekao je predstavnik vinara Božo Martinović.

- Ove godine je sastavljen žiri od licenciranih sudaca, poznaju lokalna vina, njihove karakteristike i znaju ih povezati s različitim sortama. Danas smo kušali mnoga vina i kvaliteta vina je jako dobra, jako smo iznenađeni, uopće nema slabih uzoraka, ukupna kvaliteta je što smo do sada degustirali na vrhunskom nivou. Ovakva vrsta ocjenjivanja je dobra za kupce u budućnosti ili za međunarodne novinare da dođu ovamo. Kada sam bio u SAD-u bilo je jako veliko zanimanje za vina s Pelješca -  rekao je predsjednik ocjenjivačkog žirija Bojan Kobal, koji je pripremio 150 uzoraka vina za natjecanje.

Uz središnju izložbu vina koja će se održati u petak i subotu, 20. i 21. travnja 2018. godine u Sunset Beachu u Uvali Lapad, na ovogodišnjem Festiwineu očekuju se brojna vinska događanja: susreti vinara i vinskih profesionalaca, ocjenjivanje vina „Dubrovnik FestiWine Trophy“, 'Spoj na slijepo“ – ocjenjivanje vina uz malostonske kamenice i odabir pobjednika, Dubrovnik FestiWine Gala večera kojom se stipendiraju mladi talenti, atraktivne radionice i prezentacije, gostujući programi poput „Salon of Sparkling wines“ i „Gault & Millau Masterclass “.


E. Jelić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija