LIFESTYLE
16.04.2018 u 14:39

PRIVATNI SMJEŠTAJ U KONAVLIMA: raste broj apartmana i kuća za odmor

Općina Konavle se povećavanjem turističkih kapaciteta suočava s istovjetnim problemima koji prate i Grad Dubrovnik, što smo pred ovu sezonu mogli i uočiti iz sličnih poteza koje su povukli gradonačelnik Mato Franković i načelnik Božo Lasić. U TZ Općine Konavle smo provjerili brojke koje ukazuju na povećani interes privatnih iznajmljivača za ovakvim vidom turizma. Procjenjuje se da u Konavlima trenutačno ima između 120 i 130 privatnih vila s bazenima, najviše ih je u Cavtatu, Čilipima, Močićima te Dubravci, Dunavama i Vodovađi.    


komentara  0

Broj redovnih kreveta u sedam hotela koliko ih djeluje na području Općine Konavle isti je kao lani - 2418. No, u privatnom smještaju je došlo do povećanja u svim kategorijama.

Lanjske godine u konavoskoj općini se privatnim iznajmljivanjem bavilo 519 domaćinstava, a ove 579, što je značajno povećanje. 

Ukupan broj smještajnih jedinica s lanjskih 1101 "skočio" je na 1242, što u broju kreveta znači s 3145 u 2017. na 3454 ove godine. Dakle, 309 redovnih postelja je više ove godine. Porastao je i broj pomoćnih kreveta, s 1164 na 1216 kreveta u privatnom smještaju.

Lani je u Konavlima registrirano 707 apartmana, dok ih je ove godine čak 65 više ili 872.

Konavljani su sve više počeli uređivati i svoje kuće ili nasljeđenu imovinu u turističke svrhe, odnosno kao kuće za odmor. Od lani kada ih je, prema evidenciji Turističke zajednice bilo 51, ove godine ih je 15 više, odnosno 66.

Općina Konavle još uvijek nije preizgrađena i svojim posjetiteljima može pružiti ugodni i opuštajući boravak u sačuvanoj prirodi. Obzirom na porast turističkih kapaciteta, valja stalno voditi računa o zadržavanju zelenih površina koje najjužniji kraj Hrvatske izdvajaju od ostatka zemlje.

 

 


dubrovniknet team/foto:TZ Konavle

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija