VIJESTI
15.04.2018 u 13:50

Kakvo je stanje na dubrovačkoj burzi rada? Fali preko 300 konobara i kuhara

Turistička sezona je počela, a Internet je prepun oglasa u kojima poslodavci traže konobare, kuhare, pomoćne radnike u ugostiteljstvu, čistačice, sobarice, skipere, prodavače… Prema podacima Zavoda za zapošljavanje trenutno je aktivno preko 500 natječaja za radna mjesta, a traži se 677 radnika od toga 568 za rad na određeno vrijeme i 109 na neodređeno vrijeme. Jedina kategorija u kojoj oglasa za slobodna radna mjesta nema jest ona „direktori, menadžeri…“ Na području grada Dubrovnika u prva tri mjeseca službeno je zaposleno 275 osoba, koje nemaju prebivalište u našoj županiji, a što ljeto bude bliže, ovaj će broj rasti. 


komentara  0

U isto vrijeme na Zavodu je prijavljeno 2232 nezaposlenih u Gradu i 5975 nezaposlenih u Županiji, što je oko 22 posto manje nego što je to bilo u istom mjesecu prošle godine. Konobari su i dalje, kao i posljednjih par godina, najtraženiji. Čak 184 konobara, barmena i pomoćna konobara… traže kafići, restorani i hoteli na području Županije, a najveći broj radnih mjesta je upravo u Dubrovniku. Ne zaostaju ni kuhari i pomoćni kuhari, kojih se ukupno traži  152. Slijede čistačice, sobarice, pralje, spremačice… kojih se traži oko 90-ak. Nedostaje i 25 vozača, ali i frizera, masera, pa i novinara. Općinski sud u Dubrovniku traži administratore, referente. A ako imate te vještine možete se zaposliti i kao krojači, slastičari, pekari, mesari, majstori bureka…

Najmanje se traži zanimanja koja zahtijevaju visoku stručnu spremu, pa se tako ne traži niti jedan direktor, menadžer ili voditelj, tek tri profesora, tek nekoliko informatičara i zanimanja koja zahtijevaju VSS zdravstvenog biotehničkog, prirodoslovnog  i tehničkog usmjerenja.

U prva tri mjeseca 2018. se na području Dubrovačko-neretvanske županije zaposlilo 285 radnika iz drugih županija RH, a na području Dubrovnika njih 275. U našoj županiji registrirano je 5975 nezaposlenih osoba što je 22% manje nego isti mjesec prošle godine. Na području PI Dubrovnik je prijavljeno 2232 nezaposlenih. Srednja stručna sprema je najviše zastupljena među nezaposlenim i to prodavači, ekonomisti, te maturanti gimnazije.


K.Fiorović

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija