VIJESTI
13.04.2018 u 19:18

Zamjenica župana Žaklina Marević na otvaranju ”Dana hrvatskog pršuta 2018."

Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je danas otvaranju ”Dana hrvatskog pršuta 2018.” u Dubrovniku kao posebna izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.


komentara  3

”Ovakve manifestacije kroz koje promoviramo naš tradicionalni gastronomski proizvod pršut i čuvamo njegovu izvornost i autohtonost, aktivno doprinose očuvanju gastronomske baštine jadranskih regija.
Kad kažem naš pršut zaista to i mislim, u našoj zemlji danas imamo četiri vrste pršuta od kojih tri nose zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla, a jedan zaštićenu oznaku izvornosti. Pretpostavljam da se među sobom nikada nećemo dogovoriti koji je pršut najbolji, nekome Istarski, drugima Krčki pršut, trećima Drniški, a ja osobno držim Dalmatinski pršut”, rekla je zamjenica Marević.

”Svi smo skupa složni oko onog najbitnijeg, da je takav proizvod kakvog smo kroz godine stvorili i razvili specifičan način proizvodnje, vrijednost kako na domaćoj tako i na međunarodnoj razini. Ipak sam proizvod bez mogućnosti plasmana predstavlja mrtvi kapital, a ova manifestacija također ima za cilj povezivanje naših proizvođača od Istre preko Zagore do Neretve, što nam daje vjeru u kvalitetnu suradnju i doprinos našoj poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji. Kroz niz radionica stručnih skupova i okruglih stolova, potiče se razmjena znanja i poticanje gospodarske suradnje te što kvalitetnije proizvodnje kako bi naši proizvodi još jače konkurirali na europskom i svjetskom tržištu”, rekla je zamjenica Marević na otvaranju ovog dvodnevnog stručnog skupa.


dubrovniknet team





KOMENTARI / Komentiraj
   
   

macy 16.04.18 u 14:37
Lilly, znači da do raspleta u Siriji treba sjediti skrštenih ruku i, poput tebe, šišati piliće. Daj lovi rakune po Kanadi...i ne davi...

   

Dubrovnik-Ljilja 15.04.18 u 22:21
hahha. Mogu ti reci da je netko promasio vijest. Svugdje se govori o promjeni klime, napadu na Siriju, a s time da kruzeri ne idu u taj dio Mediterana , a s time i briga sto ce se dogoditi u par mjeseci sa bookingom, ako se nastavi sa bombardiranjem.

   

zumbo_je_moj_idol 14.04.18 u 12:50
a na ostalim svjetskim portalima i televizijama BREAKING NEWS je napad na Siriju, pa znaju li oni uopće da je Žaklina na otvaranju ”Dana hrvatskog pršuta "





Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY






Iz teme

DubrovnikTV.net








Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI





Komentari


Kolumne







 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija