VIJESTI
16.04.2018 u 08:34

Zašto je "Pemo" odustao od dostave robe u Grad?

Nešto manje od stotinjak korisnika smještenih u povijesnoj jezgri dobilo je prije nekog vremena obavijest od trgovačkog lanca "Pemo" da obustavljaju dostavu namirnica i svih ostalih potrepština u Gradu. Koliko je točna pretpostavka da je takva poslovna odluka donesena kao reakcija na novi režim i satnicu opskrbe povijesne jezgre, o čemu su na nedavno održanom sastanku u gradskoj upravi progovorili dubrovački ugostitelji, provjerili smo u upravi "Pema". Odgovor smo potražili kod Nikole Butigana, prvog čovjeka ovog trgovačkog lanca.


komentara  0

Nakon što je u Gradu Dubrovniku donesena odluka da sva dostavna vozila moraju napuštati povijesnu jezgru do 8 sati ujutro, oglasili su se ugostitelji i dobavljači koji su ukazivali da je to prekratko vrijeme za obavljanje svih poslova unutar zidina. Nakon toga su se pojavile i priče kako su dostavljači brigu o opskrbi prebacili na ugostitelje koji su se trebali "snaći" kako će robu koju trebaju, dostaviti s Ploča do svojih adresa u povijesnoj jezgri, jer je dovoz robe dobavljačima postao preskup i preriskantan potez, ukoliko na vrijeme ne izađu iz povijesne jezgre. 

- Nismo prestali s dostavom samo u povijesnu jezgru, nego je riječ o novoj odluci u segmentu veleprodajnog poslovanja, koju smo počeli primjenjivati od 1. travnja, a koja se odnosi na sve veleprodajne kupce. Pemo Veleprodaja je, naime, prestala s dostavom tj. isporukom roba veleprodajnim kupcima. 

O razlozima zbog kojih je "Pemo" povukao ovakav poslovni potez, Butigan će:

- Razlog za donošenje ovakve odluke proizlazi iz strateške odrednice da svoje dugoročno poslovanje usmjeravamo na razvoj maloprodajne mreže, koja pokriva veliki dio županije, te je većina transportnih kapaciteta i ljudskih resursa usmjerena za opskrbu i razvoj Pemove maloprodajne mreže.

Butigan ističe kako će Pemo Veleprodaja i dalje redovno poslovati na postojećoj adresi, Knežica 7, gdje će se i dalje obavljati redovno poslovanje s mogućnošću plaćanja preko računa za sve kupce koji imaju sklopljen ugovor ili na principu cash&carry na gotovinsko plaćanje.

- Slijedom navedenog, na našem veleprodajnom  skladištu će od  1.05.2018. g. biti formiran novi  veleprodajni cjenik koji će biti dosta konkurentniji obzirom da će isti biti umanjen za troškove dostave - zaključio je direktor Pema.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija