KULTURA
11.04.2018 u 22:44

FOTO: Stradun Classic završio komornim koncertom vrsnih glazbenika

Koncertom komorne glazbe na kome su nastupili violinist Daniel Rowland, čelistica Maja Bogdanović, kontrabasist Zoran Marković, fagotist Pieter Nuytten, hornist Boštjan Lipovšek i klarinetistica Marija Pavlović, zajedno s članovima Dubrovačkog simfonijskog orkestra, violinisticom Đanom Kahriman i violistom Šimunom Končićem, večeras je u crkvi Male braće završio prvi Stradun Calassic festival.


komentara  0

Komorni sastav kojeg čine vrsni glazbenici izveo je djelo R. Straussa Till Eulenspiegels Einmal Anders! op. 28, te Shubertov Oktet u F duru.

Pojedine glazbenike dubrovačka je publika već imala priliku čuti na ranijim koncertima Stradun Classica, dok su neke od njih čuli po prvi put u Dubrovniku. Među njima je i Daniel Rowland, nizozemsko-engleski violinist i ljubitelj komorne glazbe, prva violina renomiranog Brodsky kvarteta s kojim je snimio brojne CD-ove, ujedno i profesor na Kraljevskoj glazbenoj akademiji u Londonu. Također, nastupila je i jedna od vodećih svjetskih čelistica Maja Bogdanović iza koje je već recital u Carnegie Hallu, nastupi s vodećim svjetskim orkestrima poput Berlinske filharmonije, Tokijske filharmonije te brojne nagrade. Na koncertu je nastupio i Zoran Marković, profesor na Glazbenoj akademiji u Ljubljani i profesor na međunarodnim ljetnim akademijama glazbe u Austriji, Italiji, Nizozemskoj, Engleskoj, Finskoj i Njemačkoj.

Dubrovačka publika dugim je aplauzom nagradila glazbenike u jedinstvenom ambijentu barkone crkve franjevaca.


dubrovniknet team / FOTO: Vedran Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija