KULTURA
09.04.2018 u 14:48

Praizvedba u Teatru Bursa - pogledajte "Glumice II kategorije"

Nema ljepše inicijative nego kad vam netko dođe iz ansambla s idejom da bi nešto radio. Nije prošlo ni pet dana od kada je naša nova kolegica Srđana Šimunović došla ovdje, kad je rekla: ja bi nešto radila. Ovo je način na koji kazalište treba funkcionirati. Ovo je nešto na što možemo biti ponosni i nadam se da ovo nije zadnja predstava koja će iz ansambla izaći, kazao je danas na konferenciji za novinare ravnatelj Kazališta Marina Držića Ante Vlahinić pozivajući publiku na premijeru predstave "Glumice II kategorije", koja će se održati u petak 13. travnja, u 20 sati na Maloj sceni u Teatru Bursa.


komentara  0

"Mi imamo pamet i znanje u ovoj kući i možemo raditi kazalište, kad u kući vlada red. Predstava je posvećena Jošku Juvančiću Jupi", istaknula je Srđana Šimunović ujedno glumica, redateljica i spisateljica dijela teksta predstave u kojoj glume još Izmira Brautović - Mima, Nika Lasić, a čuje se i glas ispicijentice Kaće.

Tročinka je čvrsto povezana s Dubrovačkom trilogijom, pa tako imamo nit koja se vremenski vuče iz Egipta, vremena suđenica i početka civilizacije u drugi čin Garderobe, a da bismo na kraju odigrali ‘Suton’ u režiji Joška Juvančića. Koristimo i ‘Sooton’ Davora Mojaša, jako važan tekst. Inače, radnja predstave odvija se u garderobi na dan premijere, objašnjeno je na konferenciji za novinare.

Glazbu i tekstove za pjesme u predstavi skladala je i napisala Paola Dražić - Zekić, kostime je izradila Jelka Grljević. 

Meštri:

svjetla: Silvio Giron
tehničar: Dragan Pantović
tona: Milan Tomašić
scenograf: Aljoša Paro
asistentica scenografa: Anamarija Obradović
kamera i tv montaža: Mišo Sorić
inspicijentica / šaptačica: Ivana Ljepotica

Premijera predstave je u petak 13. travnja u 20 sati, a reprizne izvedbe održat će se 15., 20. i 22. travnja s početkom u 20 sati.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija