VIJESTI
14.03.2018 u 16:50

KOCKA JE BAČENA: županijska koncesija dodijeljena LIBERTAS televiziji

Libertas televizija, LTV u vlasništvu tvrtke Tele-5 dobila je županijsku televizijsku koncesiju -  odluka je Vijeća za elektroničke medije koje je odlučivalo između četiri ponude od kojih su dvije bile iz Dubrovnika, te po jedna iz Splita i Varaždina. U obrazloženju odluke stoji kako je pet članova vijeća ovoj televiziji dalo svoj glas jer su u svom programu imali najveću kvotu programa vlastite proizvodnje.


komentara  0

Vijeće za elektroničke medije je raspravljalo, te donijelo odluku o, u veljači otvorenim ponudama tvrtki i kuća zainteresiranih za televizijsku koncesiju u Dubrovačko - neretvanskoj županiji.

Svoj interes su iskazali: tvrtka Tele - 5 d.o.o. koja ima Libertas TV; Televizija Dubrovnik, koju je promovirao Orsat Zovko, a što je navodno "drugo ime" za DU TV; Televizija Jadran d.o.o. iz Splita i VTV Televizija iz Varaždina.

Dodjela ove koncesije donosi sa sobom i sufinanciranje odabranih medija iz sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. Financijska sredstva Fonda osigurana su Zakonom o Hrvatskoj radioteleviziji, jer se 3 posto prihoda od RTV pristojbi slijeva u ovaj Fond.

Sredstvima Fonda potiče se proizvodnja i objavljivanje audiovizualnih i radijskih programa i sadržaja nakladnika televizije i/ili radija na lokalnoj i regionalnoj razini, neprofitnih nakladnika televizije i/ili radija, neprofitnih pružatelja medijskih usluga neprofitnih pružatelja elektroničkih publikacija, neprofitnih proizvođača audiovizualnih i/ili radijskih programa.

U Vijeću za elektroničke medije su Damir Hajduk, Robert Tomljenović, Suzana Kunac, Vanja Gavran, Anita Malenica, Davor Marić, Gordana Simonović. A u njihovom službenom obrazloženju stoji:

"U digitalnoj regiji D9 razmatrane su ponude ponuditelja Tele-5 d.o.o., Televizija Jadran d.o.o. i Televizija Dubrovnik d.o.o., a ponuda ponuditelja VTV d.o.o. nije razmatrana jer nije predao valjanu ponudu.

Glasovanjem članova Vijeća, ponuda ponuditelja Tele-5 d.o.o. osvojila je pet glasova, te je tako Vijeće dodijelilo tom ponuditelju koncesiju na deset godina za ovo koncesijsko područje.

Ponuda ponuditelja Televizija Dubrovnik d.o.o. osvojila je jedan glas, ponuda ponuditelja Televizija Jadran d.o.o. nije dobila niti jedan glas, dok je jedan glasački listić bio nevažeći.

Iako su sve ponude ponuditelja nudile kvalitetne programe s dovoljnom količinom informativnog
programa koji je izrazito važan za lokalne publike na područjima koncesije, Vijeće za elekroničke medije prije svega potiče domaću i lokalnu proizvodnju audiovizualnih sadržaja, te se isto može zaključiti i nakon provedenih glasovanja, odnosno, ponuditelji koji su imali u svojim ponudama najveću kvotu vlastite proizvodnje, osvojile su većinu glasova članova Vijeća. Vijeće će pisane otpravke svih odluka izraditi i uputiti svim ponuditeljima u najkraćem roku i s detaljnim obrazloženjem procesa i razloga kojima se vodilo".


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija