KULTURA
14.03.2018 u 13:00

DANI KRŠĆANSKE KULTURE: Hitchcock, DSO, klape, zborovi, izložbe...

Desetodnevni program donosi niz različitih kulturnih događanja od korizmenih koncerata gdje će nastupiti i Dubrovački simfonijski orkestar preko izložbe fotografija, prikazivanja filma, predstavljanja knjige, prigodnog predavanja do uvijek zanimljive i dobro posjećene Noći crkvenih muzeja. Sve to je dio ovogodišnje manifestacije Dani kršćanske kulture u Dubrovniku čiji je program predstavljen danas na konferenciji za medije. Manifestacija počinje u subotu 17. ožujka i završava u ponedjeljak, 26. ožujka te je ulaz na sva događanja besplatan.


komentara  0

- Kako je ova godina proglašena prema odluci Europskog parlamenta Europska godina kulturne baštine tako će i ovogodišnji Dani kršćanske kulture biti na poseban način obojani kulturnom baštinom. Neizmjerna je veza između kršćanstva i kulturne baštine, program će to i naglasiti i kroz riječi i kroz glazbu, izložbe i kroz molitvu – rekao je pročelnik Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije - Joško Mikuš.

Manifestaciju će otvoriti u subotu u katedrali dubrovački biskup Mate Uzinić, nakon čega slijedi Koncert ansambla Vokalisti Salone. U nedjelju je tradicionalni križni put na Srđ kojim će također predvoditi dubrovački biskup, a navečer će u atriju palače Sponza biti otvorena izložba fotografija splitskog autora, Ivice Bote.

Predstavljanje knjige Zoraide Demori Staničić će biti u ponedjeljak, 19. ožujka na kojem će sudjelovati i povjesničar umjetnosti, Ivan Viđen. Valja još istaknuti od programa prikazivanje Hitchcock-ova filma „Priznajem“ koji je psihološki triler unutrašnje napetosti, a biti će u četvrtak u kinu Visia, u petak Noć crkvenih muzeja i korizmeni koncert Dubrovačko simfonijskog orkestra i Dubrovačko komornog zbora gdje će solisti biti mezzosopranistica Sonja Runje i bariton Marin Čargo.

- I ove godine su Dani kršćanske kulture s bogatim programom, u tri grada, Šibenik, Split i Dubrovnik, 10 dana, gotovo 70 vrijednih kulturnih sadržaja. Svaki grad odnosno svaka biskupija radi autonomni program, mi to sve skupa moderiramo i uklapamo u jedan jedinstven program. Želimo da svaki grad ima na svoj način pečat svoje sredine i da se kultura mimo ljeta dislocira izvan metropole, jer Hrvatska nije samo Zagreb. Želimo pokazati da je kršćanska kultura tijekom cijele godine ali i u ovo doba godine živa, aktualna, da nije riječ samo o tradiciji i prošlim vremenima već da postoje i danas autori koji stvaraju – objasnio je ravnatelj manifestacije, Miro Radalj.

Završetak manifestacije je 26. ožujka, u ponedjeljak u crkvi Male braće gdje će biti Koncert duhovnih skladbi u izvedbi klapa i zborova iz Dubrovačke biskupije


Elizabeta Jelić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija