VIJESTI
14.03.2018 u 10:38

ISTANBULSKA KONVENCIJA: pročitati pa komentirati, odbijati, ismijavati, polemizirati....

Zbog ratifikacije Istanbulske konvencije pljušte, pišu mediji, ostavke u HDZ-u prema kojemu su uprte oči budući je u tijeku pokušaj premijera Andreja Plenkovića da "slomi" otpor nezadovoljnih i protivnika u svojoj stranci, te prikupi dovoljan broj pristaša kako bi se dokument uputio u saborsku proceduru. S druge strane, preko društvenih mreža se ismijava izjava glavnog oporbenjaka, SDP-ova čelnika Davora Bernardića koji je prema mišljenju nekih svojih članova "promašio gol ispred prazne bare". Dosta je polemike među onima koji IK nisu ni pročitali, stoga je u nastavku donosimo u cijelosti.    


komentara  0

Drago mi je da je i ova Vlada na čelu s Plenkovićem shvatila da kao civilizirana i proeuropski orijentirana država moramo uvažavati one koji su po rodnom opredjeljenju drugačiji od njihova konzervativnog shvaćanja braka i obitelji. Nitko ništa u ovoj zemlji ne smije imati protiv gay, transrodnih, tj. LGBTQI* osoba.
Svi mi imamo slične potrebe. Svi dijelimo želju za boljim životom, srećom i uspjehom. Neprihvatljivo mi je da netko dijeli ljude po rodnoj, vjerskoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.
Za mene postoje samo ljudi. -
napisao je Bernardić, nakon čega mu Danica Juričić Spasović odgovora:

- ono kad si sam si sam pred golom i promasis cisti zicer. Sve je na nama. Promijenimo igraca i igru. #samokazem da je Istanbulska konvencija skraćeni naziv za Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Ne bavi se zaštitom prava gay i transrodnih osoba.

Na njegov istup osvrnula se i novinarka Maja Sever:

Može li netko predsjedniku SDP-a reći da je Istanbulska konvencija skraćeni naziv za Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Da se ne bavi zaštitom prava gay i transrodnih osoba.

Da bi svi oni koji žele imati svoj vlastiti stav po pitanju Istanbulske konvencije utemeljem na poznavanju problematike, u cijelosti je mogu pročitati ovdje.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija