VIJESTI
14.03.2018 u 10:20

Prebukirani grad - upoznajte se s novim arhitektonskim rješenjima

U organizaciji udruge Placa – kolektiv za istraživanja o prostoru u četvrtak, 15. ožujka u 19 sati u prostorima Art radionice Lazareti održat  će se prezentacija i izložba završnih radova međunarodne arhitektonsko‐urbanističke radionice Prebukirani grad ‐ Overbooking the City. 


komentara  0

Radionica Prebukirani grad, koja se održala u Lazaretima 20.‐26. kolovoza 2017. je na primjeru Dubrovnika istraživala nove metodologije kojima bi se omogućio svojevrsni balans između sukobljenih dinamika turizma i grada. Na radionici je sudjelovalo dvanaest lokalnih i stranih mentora te devetnaest sudionika, većinom urbanista i arhitekata.

Problematika se obrađivala kroz šest tipološki određenih tematskih jedinica (Unutar zidina, Ljetnikovci, Grad i teritorij, Resort, Srđ – novi Dubrovnik i Urbani otoci) koje su kao rezultat imale šest arhitektonsko‐urbanističkih radova. Radove  će sljedeći  četvrtak predstaviti arhitekti – mentori pojedinih tema: Marko Padovan, Jasmina Bašić, Jelena Miljanović, Ivan Jurić, Antun Sevšek i Dario Crnogaća.

Cilj prezentacije je upoznati zajednicu i lokalnu upravu s promišljanjima i rezultatima radionice te pokrenuti dijalog o daljnjoj razradi projektnih ideja i njihovoj potencijalnoj
implementaciji u planske i razvojne politike na lokalnoj razini.

Prezentacija i izložba organizirane su u sklopu projekta NOMAD. Nomad je privremena urbana oprema dostupna svima kojom se kultivira i promiče nekomercijalno i slobodno korištenje javnog gradskog prostora. Projekt je omogućen potporom Grada Dubrovnika ‐ Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša.

Radionica “Overbooking the City” održala se u organizaciji udruge Urban Transcripts (London) u partnerstvu s udrugom Placa – kolektiv za istraživanja o prostoru (Dubrovnik) i uz potporu Društva arhitekata Dubrovnik, Grada Dubrovnika, Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko‐neretvanske županije i Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije (Sveučilište u Splitu).


dubrovniknet team/FOTO: The Dubrovnik Times, Tonči Plazibat 

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija