VIJESTI
10.03.2018 u 11:01

novi Zakon o cestovnom prijevozu
Povjerenica za informiranje potvrdila propust Ministarstva: "Ovo predstavlja očito pogodovanje Uberu"

Povjerenica za informiranje potvrdila je činjenicu na koju su upozoravali hrvatski taksisti – Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture nije poštovalo zakonsku proceduru i nije objavilo traženo izvješće o savjetovanju s javnošću. Pritom se navodi da je rok za dostavu istog bio 30. siječnja 2018. godine. 


komentara  1

U svojoj predstavci povjerenica za informiranje navodi:

„Po izvršenom uvidu u stranicu e-savjetovanja, utvrđeno je da je predmetno savjetovanje trajalo od 1.12.2017. do 31.12.2017. godine, te je objavljeno da je očekivana objava izvješća 30. siječnja 2018. godine, međutim izvješće nije objavljeno.

Zakon u članku 11. stavku 4. propisuje da je po isteku roka za dostavu mišljenja i prijedloga tijelo javne vlasti dužno izraditi i objaviti na središnjem državnom internetskom portalu za savjetovanje s javnošću odnosno internetskoj stranici izvješće o savjetovanju s javnošću, koje sadrži zaprimljene prijedloge i primjedbe te očitovanja s razlozima za neprihvaćanje pojedinih prijedloga i primjedbi.“

Imajući u obzir da je u najnovijoj verziji Zakona o cestovnom prijevozu jasno navedeno i obrazloženo da bi se Zakon trebao uputiti u hitnu proceduru, ovo predstavlja očito pogodovanje Uberu, smatra predsjednik Udruženja taksi prijevoznika pri Hrvatskoj obrtničkoj komori Božo Miletić.

„Zanima me kako ovo mišljenje povjerenice za informiranje komentiraju ministar Oleg Butković i njegovi suradnici, koji čvrsto stoje iza stava da je sve odrađeno prema propisima? Zašto nisu uvažili i dali povratno mišljenje na više od 5000 komentara zainteresirane javnosti? Ministre, zašto ne zaštitite 2500 hrvatskih obrtnika koji godinama zakonito rade i plaćaju doprinose ovoj državi?“, poručio je Miletić.

Zaključno, povjerenica za informiranje navodi da se izvješće mora dostaviti u narednih 15 dana:

„Temeljem navedenog, potrebno je poduzeti sljedeće:
- dostaviti izvješće o navodima iz predstavke te o razlozima neobjavljivanja izvješća u predviđenom roku te
- objaviti traženo izvješće;
O poduzetom, potrebno je dostaviti izvješće s dokazima o postupanju u roku od 15 dana od dana zaprimanja ovog akta“, stoji u službenom dopisu povjerenice za informiranje. 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

barakokula 10.03.18 u 18:32
Uber treba izbaciti sa planete ali i Moletica koji sad skupa sa svojim teroristima koji su blokirali cestu ovo ljeto uvodi aplikaciju tach2drive eto dragi gradjani oni vam stoje iza te aplikacije

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Vezani članci
Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija