KULTURA
14.02.2018 u 13:27

FOTO: Slamko je Cavtaćanima bio kriv za sve

Na ultime je u Kući Bukovac je bilo vrlo živo. Maškarani posjet Udruge ljubitelja hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota, vodstvo Dominala Ivice Kipre koji je upoznao posjetitelje sa cavtatskim običajima maškaravanja te spaljivanje karnevala na rivi.


komentara  0

Na dječjoj radionici u Kući Bukovac muzejska pedagoginja Muzeja i galerija Konavala Petra Kralj Fox je s djecom izradila Slamka, cavtatskog karnevala kojeg su optužili za sve svoje jade u ovoj godini.

Nakon čitanja tastamenta, zapalili su ga kao krivca za kojim nitko nije plakao. Cavtaćani su se okupili i oprostiti s karnevalom i pokladama za ovu godinu.

Zabava se nastavila uz tratamenat u Kući Bukovac.
Muzeji i galerije Konavala izrazito se ponosni što sudjeluju u održanju običaja u nestajanju, a toliko važnom i specifičnom za Cavtat. Premda su karnevali poznati svugdje, u Cavtatu je ovaj dio tradicije razvio specifičnosti malog mjesta koje zavrijeđuju trud da se održe za neka bolja vremena za baštinu. Od različitih vrsta maškara, preko procesije dominala, balova i spaljivanja, Cavtat je živio za veljun.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija