POLITIKA
14.02.2018 u 12:11

HDZ stanovnike Nuncijate moli za strpljenje, a HSS proziva za populizam i neznanje

Iznenađeni smo količinom populizma i nepoznavanja osnovnih činjenica od strane dubrovačkih HSS-ovaca, koji su navodno zabrinuti za građane s Nuncijate. Stoga moramo javnosti reći ono što je istina, poručuju iz Gradskog odbora HDZ-a. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.


komentara  0

Najprije, sama činjenica da se HSS-ovci pitaju kako je moguće da Grad nije nadležan za cestu „koja je sastavni dio Grada“ ukazuje da ili ne poznaju nadležnosti Grada, županije i države ili da svjesno manipuliraju javnošću odnosno dovode u zabludu stanovnike Nuncijate.
Državna cesta D8, bivša Jadranska turistička cesta, u isključivoj je nadležnosti države odnosno Hrvatskih cesta. Možda je to nekome čudno, ali ta činjenica ništa manje ne čudi od činjenice da Grad nije nadležan ni za obalu i more koje ga oplahuje. I to je u nadležnosti županije odnosno središnje države.

Što se tiče projekata u Konavlima i Župi dubrovačkoj, na koje se kao navodne argumente pozivaju HSS-ovci,  dva su velika projekta (nogostup i raskrižje u Srebrenom te novi ulaz u Cavtat) općine realizirale ili krenule u njihovu realizaciju nakon višegodišnjih razgovora i pregovora s- Hrvatskim cestama!

Čudi nas da HSS, koji najednom brine brigu o stanovnicima Nuncijate, tu brigu nije ranije pretvorio u realizirane projekte. Naime, HSS je kao malo koja stranka u Gradu poprilično puta participirala u gradskoj vlasti. Primjerice, njihov sadašnji predsjednik je bio gradonačelnik, a sudjelovali su i u vlasti koju je u dva mandata predvodio bivši HNS-ov gradonačelnik.

Mi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici smo itekako na djelu pokazali brigu o stanovnicima Nuncijate. Tako smo prvi u tri desetljeća asfaltirali cestu na Nuncijati- od spoja s D8 do vrha naselja. Također, u razgovorima s čelnicima Hrvatskih cesta, u kojima je član Uprave i naš sugrađanin Nikša Konjevod, dogovorili smo da HC financiraju projekt uređenja ceste, ne samo kod Nuncijate već čitavu dionicu od mosta dr. Franja Tuđmana do petlje na Ilinoj glavici. I to s tri priključka na D8 i rasvjetom na čitavoj toj dionici.

Dakle, prozivati HDZ-om predvođenu gradsku upravu za nemar prema stanovnicima Nuncijate ispod je svake mjere i u suprotnosti s činjenicama. Stoga bi HSS-ovce zamolili da se umjesto demagogije i populizma uključe u rješavanje stvarnih problema Grada. Do sada od njih nikakav projekt niti ideju nismo dobili. Tek prozivke i populizam bez pokrića.

A mi u HDZ-u stanovnike Nuncijate molimo za strpljenje. I ovaj ćemo projekt realizirati kao i sve ono što smo im do sada obećali i već odradili. No, moraju biti svjesni da, unatoč tvrdnjama demagoga iz HSS-a,  o hodogramu ovog projekta odlučuju Hrvatske ceste, u skladu sa svojim programom rada, pa da rokovi oko ovog projekta ne ovise o nama", stoji u priopćenju Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija