VIJESTI
14.02.2018 u 10:31

Grad će osigurati potrebna sredstva za punkt hitne medicine na Elafitima

Nakon što je Hrvatska stranka umirovljenika ogranak Dubrovnik na nedavno održanoj konferenciji za medije prozvala gradonačelnika Frankovića i Dubrovačko- neretvansku županiju za rebalansima proračuna pronađu sredstva potrebna za financiranje punkta pripravnosti hitne medicine na Elafitima oglasio se prozvani gradonačelnik te najavio da će Gradskom vijeću predložiti da se prilikom donošenja odluke o rasporedu viška sredstava iz proračuna u 2017. osiguraju dodatna sredstva za financiranje punkta hitne medicine na Elafitima. Priopćenje gradonačelnika Frankovića prenosimo u cijelosti. 


komentara  0

„S obzirom na činjenicu da je Grad Dubrovnik od strane Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije obaviješten kako je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje odbio financirati punkt pripravnosti hitne medicine na Elafitima ovim putem prije svega izražavamo nezadovoljstvo činjenicom kako HZZO nije imao sluha za stanovnike Šipana, Lopuda i Kalamote.

Opravdano se stoga pitamo kojim to mjerilima i parametrima Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje mjeri potrebu za pružanjem hitne medicinske skrbi i jesu li pri donošenju odluke o gašenju ove usluge  razmatrali činjenicu kako postoje dani kada se zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta s Elafita ne može doći u Grad i kako je u takvim situacijama adekvatna medicinska usluga jedina slamka spasa za one koji su u potrebi i žive na Elafitima.

Ujedno, Elafiti tijekom ljeta uz stacionarne goste dočekuju iznimno veliki broj dnevnih posjetitelja, a broj gostiju višestruko nadmašuje broj stanovnika na Elafitima stoga je jasno kako je i u tim vremenima punkt HMP-a na Elafitima i više nego potreban.

Imajući u vidu sve gore spomenute parametre koje je HZZO pri svojoj odluci očito ignorirao predložit ću Gradskom Vijeću Grada Dubrovnika da prilikom donošenja odluke o rasporedu viška sredstava iz proračuna u 2017. godini osiguramo dostatna sredstva za financiranje punkta hitne medicine na Elafitima kako bi naši elafitski otoci imali jednaku zdravstvenu uslugu u djelatnosti hitne medicine, kao i ostali građani Grada Dubrovnika.“

Gradonačelnik

Mato Franković


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Vezani članci
VIJESTI
0      21|02|19 u 12:12
Pronađite 420 000 kuna - u pitanju su životi otočana
Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija