VIJESTI
12.02.2018 u 20:46

HSS: Kako je moguće da Grad nije nadležan za cestu koja je njegov sastavni dio?

Ponovno smo svjedoci kako Grad Dubrovnik po tko zna koji put izbjegava raditi svoj posao pozivajući se da nisu nadležni nad magistralom D8. Kako je moguće da Grad Dubrovnik nije nadležan za cestu koja je sastavni dio Grada, od mosta do vidikovca... Kako je moguće da nema ingerenciju nad cestom koja je ulaz i izlaz iz Grada? - započinju priopćenje dubrovački HSS-ovci u kojem reagiraju na jučerašnje izjave dogradonačelnice Tokić vezane za javnu rasvjetu na Nuncijati. Prenosimo ga u cijelosti:


komentara  0

- Ne zaboravimo još Ulice Put od Srđa, Lukše Beretića, Frane Čale i Matije Gupca koji isto imaju spoj sa magistralom D8 a taj dio magistrale je ulaz i izlaz iz Grada. Skretanje za Bosanku koje je u ljetnom periodu crna točka, potrebno je proširiti i staviti rasvjetni stup jer je skretanje opasno, jednako kao skretanje na Nuncijatu. Već odavno je Dubrovnik trebao imati osvjetljen ulaz i izlaz sa istoka i zapada kao što priliči jednom Gradu!

Kako je moguće da na istoj cesti D8 Općina Konavle završava dva projekta pješačkog prijelaza gdje je Općina napravila projekt koji je poslan na Ministarstvo prometa i Ministarstvo unutarnjih poslova na suglasnost a Hrvatske ceste će samo projekt provesti u djelo!?

Podsjetimo da je Općina Župa dubrovačka većim dijelom riješila ovaj problem pješačkih prijelaza na magistrali D8 gdje je uz pješački uredila i nogostup za pješake!

Prestanite obmanjivati građane i u sklopu ovlasti izradite projekt pješačke zebre sa nogostupom  pored ovih novih rasvjetnih tijela koje najavljujete na kritičnim dionicama D8 zbog sigurnosti djece i odraslih!

Cjeloviti projekt o kojem se govori već godinama a koji uključuje kompletnu rekonstrukciju magistrale možda dočekaju naši unuci! Koliko još ljudskih života mora stradati?

Žalosno je da se u izjavi dogradonačelnice Tokić može iščitati poruka da će Grad osvijetliti dionice magistrale da bi djeca, odrasli i starci bili uočljiviji kad pretrčavaju neoznačenu cestu nadajući se da ih auto, kamion ili autobus neće udariti!  Koja se poruka šalje? - navodi se u priopćenju dubrovačkog HSS-a.

VIDEO: Na Nuncijati uskoro nova rasvjeta, a dokad će se čekati zebra i pothodnik?


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija