VIJESTI
08.02.2018 u 16:49

DUZS: Ispitivanje novog sustava za uzbunjivanje svake prve subote u mjesecu

Gradonačelnik Mato Franković posjetio je danas Područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje povodom provedbe funkcionalnog ispitivanja novog sustava za uzbunjivanje u Dubrovniku, javljaju iz Grada. Tom prilikom susreo se s voditeljem Odjela za sustav uzbunjivanja i obavješćivanja pri Službi za sustav 112 DUZS-a Žarkom Vučakom te Anom Miličić, pročelnicom Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik koji su gradonačelniku predstavili novi sustav koji, osim što je energetski neovisan, omogućuje slanje govornih poruka na pojedinačnu sirenu, grupu sirena ili cijeli sustav.


komentara  1

- Danas smo ispitali zvučnu snagu i pokrivenost sirena, rekao je voditelj Vučak, najavivši da će se redovna ispitivanja provoditi svake prve subote u mjesecu dok će se način testiranja u vrijeme turističke sezone još usuglasiti.

Gradonačelnik Mato Franković iskazao je zadovoljstvo implementacijom suvremenog sustava uzbunjivanja te je uputio zahvalu Vladi Republike Hrvatske, resornom ministarstvu kao i Područnom uredu Dubrovnik i pročelnici Miličić na uspješnom rješavanju dugogodišnjeg problema.

- Modernizacijom sustava podiže se razina sigurnosti u Dubrovniku što je sigurno važan aspekt turizma kao naše najvažnije gospodarske grane, zaključio je gradonačelnik. Poručio je i da je Grad Dubrovnik spreman, ukoliko to bude potrebno, pomoći DUZS-u u provođenju druge faze na način da osigura dodatna sredstva kako bi se suvremenim sustavom pokrilo cijelo područje grada.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Lapademoj 09.02.18 u 21:02
I kakva je zvučna snaga i pokrivenost? Izgleda da pola grada nije čulo ništa - valjda smo morali otvorit prozore da čujemo te sirene?

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija