KULTURA
08.02.2018 u 08:13

UMJETNIČKA GALERIJA: Predavanje istaknutog teoretičara fotografije Rolfa Sachssea

Umjetnička galerija Dubrovnik s velikim zadovoljstvom najavljuje predavanje istaknutog teoretičara fotografije Rolfa Sachssea u subotu, 10. veljače u 19 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik uz prisustvo fotografa Ahmeta  Ertuğa. Predavanje će biti na engleskom jeziku.


komentara  0

Rolf Sachsse jedan je od autora tekstova kataloga aktualne izložbe turskog fotografa Ahmeta Ertuğa pod nazivom „Točka iščeznuća“, koja je otvorena sredinom prosinca.

U tekstu pod naslovom „Non plus ultra“ što znači „bolje ne može“, Sachsse je čitateljima ponudio uvid u očaravajući svijet Ertuğovih fotografija. Prijedlog Rolfa Saschssea da održi predavanje o fotografiji arhitekture posebno je važan jer upravo arhitektura čini Dubrovnik tako jedinstvenim. Najjednostavnija definicija fotografiju arhitekture definira kao fotografsku formu koja koristi zgrade i ostale strukture kao glavni subjekt. Iako postoje raznorazne definicije i klasifikacije, dvije najjednostavnije i najčešće podjele su na fotografiju arhitekturu interijera i eksterijera.

Izložba Ahmeta Ertuğa u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik otkriva nam da je Ertuğ po struci arhitekt. To je najvidljivije u detaljima njegovih fotografija i afinitetu prema simetriji kojim je fotografirajući najreprezentativnije interijere povijesnih građevina u svijetu privukao pozornost javnosti. Nakon što je 1974. diplomirao arhitekturu u Londonu, Ertuğ je nastavio raditi na području arhitekture, istovremeno snimajući fotografije starih spomenika i autohtonih naselja poput onih u Iranu.

Njegova predanost fotografiji dogodila se nakon što je primio prestižnu stipendiju Zaklade Japana za fotografije tradicionalne japanske arhitekture. Nakon iskustva na Dalekom istoku,  Ertuğ nastavlja pratiti putove fotografije snimajući fotografije nekih od najzanimljivijih arhitektonskih dostignuća europske povijesti umjetnosti, od crkava, knjižnica i paladijanskih vila do opernih kuća.

Rolf Sachsse održat će predavanje o fotografiji arhitekture kao žanru i predstaviti Ertuğovu fotografiju omogućujući tako publici da na potpuno drugačiji način doživi i razumije njegovu fotografiju.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija