VIJESTI
17.01.2018 u 10:26

Društvo donira 14 milijuna kuna za obnovu zgrade Državnog arhiva

Na sljedećoj sjednici Gradskoga vijeća raspravljat će se i o prijedlogu izmjena i dopuna Proračuna Grada Dubrovnika za 2018. godinu. Rebalansom proračuna povećavaju se  prihodi za 14 milijuna kuna. Riječ je o donaciji Društva prijatelja dubrovačke starine, koje odlukom Malog vijeća rečeni iznios daruje Gradu u svrhu obnove zgrade Državnog arhiva u Dubrovniku.


komentara  0

Ministarstvo kulture RH, Državni arhiv i Grad Dubrovnik dogovorili su još 2006. godine suradnju na projektu rekonstrukcije i opremanja prostora u ex vojarni u Gružu za potrebe Državnog arhiva u Dubrovniku, po kojemu je Grad Dubrovnik uložio 20 milijuna kuna proračunskih sredstava. 

Međutim, 2012. godine radovi su prekinuti te je za nastavak bilo potrebno osigurati dodatna sredstva. Stoga je Malo vijeće Društva prijatelja Dubrovačke starine na svojoj 50-toj sjednici donijelo odluku da će Gradu Dubrovniku donirati 14 milijuna kuna u svrhu dovršetka radova na zgradi Arhiva. Primljenu donaciju će Grad Dubrovnik uplatiti na račun Državnog arhiva koji je investitor projekta, dinamikom koja će biti usklađena s realizacijom radova koje će Arhiv ugovoriti s izvođačem.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija