VIJESTI
12.01.2018 u 12:58

Donesena konačna odluka - kineska kompanija gradi Pelješki most

Most Pelješac s pristupnim cestama gradit će kineska kompanija China Road and Bridge Corporation, odlučeno je danas na najvišoj političkoj razini, a Hrvatske ceste će tijekom dana objaviti i službenu odluku o pobjedi ove kompanije na natječaju, doznaje Jutarnji list. Odluka o izboru izvođača donesena je dan prije isteka roka od 120 dana od otvaranja ponuda.


komentara  0

Za gradnju mosta pristigle su tri ponude. Osim kineske kompanije, ponude su dali austrijski Strabag te zajednica ponuđača koju čine talijanski Astaldi i turski IC Ictas Ansaat. Kineska ponuda je daleko najjeftinija i iznosi 2,08 milijardi kuna bez PDV-a, Astaldijeva je ponuda teška 2,5 milijardi kuna, a ponuda Strabaga iznosi 2,6 milijardi kuna.

Kako neslužbeno doznajemo, nakon pregleda prispjelih ponuda utvrđeno je da bankarska garancija talijansko-turskog konzorcija nije valjana, pa su ostale samo dvije ponude - kineska i Strabaga. Ovo je prvi put da se jedna kineska kompanija javila na natječaj u zemlji članici Europske unije.

Nakon službene objave odluke počinje teći rok za podnošenje žalbi Državnoj komisiji za kontrolu javne nabave. O eventualnim podnesenim žalbama ovisi kada će ugovor o građenju biti potpisan te početak radova.

Cijeli članak pročitajte ovdje.


dubrovniknet team/Jutarnji.hr/FOTO:Ilustracija

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija