VIJESTI
13.01.2018 u 13:32

"Mame" osim defibrilatora na odjel pedijatrije donose još mnogo toga

Završena je hvalevrijedna humanitarna akcija "Srce za dječji odjel" i račun je zatvoren. Članice fb grupe "Mame iz Dubrovnika i okolice" su je pokrenule i skupile novac za defibrilator. Međutim, akcija je jako dobro prošla i skupilo se više novaca od predviđenoga, s kojim su se kupile još neke potrepštine za odjel pedijatrije Opće bolnice Dubrovnik. 


komentara  0

- Aparat je naručen. Trebao bi doći za 10-ak dana. Osim defibrilatora naručili smo nove stolice za prostoriju za hranjenje i prematanje beba, nove fotelje za predprostor te prostorije, aluminijske rolete za između soba, te novu infuzijsku volumetrijsku pumpu i tri pomična braunova stalka za infuziju i ljekove tako da se mališani koji su na terapiji mogu kretati i da nisu nužno vezani za krevet.
Sve je to u dolasku, izjavila je administratorica ove grupe, Dita Lipanović. 

Podsjetimo, humanitarna akcija "Srce za dječji odjel" pokrenuta je prošle godine u prosincu, a za kupnju aparata dječjeg defibrilatora bilo je potrebno 77 tisuća kuna, dok su članice fb grupe "Mame iz Dubrovnika i okolice" uspjele skupiti 99 tisuća kuna. Ideja se rodila kada su mame saznale da dječji odjel OB Dubrovnik nema jedan takav aparat te su "stvar" preuzele u svoje ruke i u samo dva dana uspjele su skupiti pola iznosa.

U akciji su još sudjelovali Moto mrazovi, mali kolendari iz Gabrila, "tata od formata", Dječji vrtić iz Orebića i mnogi drugi.

Kako je sve krenulo možete pročitati ovdje.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija