VIJESTI
28.12.2017 u 10:42

BRAVO DJECO IZ GABRILA! Bravo roditelji, to je odgoj!

Proplamsaji humanosti i brige o drugome koji se probijaju ispod naslaga svakodnevlja u kojemu uglavnom svatko misli na sebe i o sebi na sebičan način, pretvaraju se u pravu vatru kada je priča o djeci. Kao što je u ovom slučaju. Mali kolendari iz Gabrila, sela u Konavlima, na Badnji su dan posjetili svoje susjede, pjevajući i čestitajući noć u kojoj se rodio Isus. Ali, s novcem kojega su skupili nisu otrčali u prvu butigu sebe nagraditi, već su čitav iznos, 1.500 kuna uplatili Dječjem odjelu u dubrovačkoj bolnici. Bravo djeco iz Gabrila!


komentara  0

Na takav su se način mali Konavljani, ukupno njih 13, ali i njihovi roditelji pridružili humanitarnoj akciji fb grupe mame iz Dubrovnika i okolice za kupnju defibrilatora za Dječji odjel koji košta oko 70 tisuća kuna. 

Akcija je pokrenuta nakon što je jedna od mama, posjetivši Dječji odjel, saznala kako u Dubrovniku postoji dijete s tumorom na srcu, te kako bogati grad i njegova očito siromašna bolnica nemaju defibrilator.

Ni ovoga puta dubrovačko srce nije zakazalo - nedostaje još 13 tisuća kuna, i ne treba sumnjati kako će akcija biti uspješno privedena kraju.

Kako je - biti mama - moćna pokretačka snaga, tako je i jedna od mama iz Gabrila predložila da će mali kolendari dati svoj prilog humanoj gesti za opće potrebe.

Treba li stalno i stalno ponavljati kako u klicama odgoja izrasta čovjek osjetljiv za potrebe sredine u kojoj živi i u kojoj djeluje.

Mali kolendari iz Gabrila naučili su lekciju o pravom značenju Božića.


dubrovniknet team, foto:ilustracija

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija