VIJESTI
26.12.2017 u 13:31

Za projekt adaptacije bivše vojarne u Državni arhiv Grad će izdvojiti 14 milijuna kuna

Gradonačelnik Mato Franković potpisao je u petak, 22. prosinca dodatak sporazumu kojim će Grad Dubrovnik za dovršetak radova na zgradi „ex-vojarne“ za potrebe smještaja Državnog arhiva u Dubrovniku osigurati iznos od 14 milijuna kuna, javljaju iz Grada.


komentara  0

Cjelokupni iznos udjela Grada Dubrovnika u sufinanciranju donacijom će osigurati Društvo prijatelja Dubrovačke starine, čije je Malo vijeće na svojoj 50. sjednici donijelo odluku da će gradskom proračunu donirati potrebna sredstva za dovršetak radova na zgradi Državnog arhiva.

Naime, sukladno dodatku sporazuma iz 2006. godine između Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Državnog arhiva u Dubrovniku i Grada Dubrovnika za adaptaciju, rekonstrukciju, dogradnju i opremanje prostora ex-vojarne u Gružu (čest.zgr. 423/2 i dio čest.zgr. 423/1) Grad Dubrovnik osigurat će iznos od 14 milijuna kuna, dok će Ministarstvo kulture za potrebe opremanja u investiciji sudjelovati sa 6 milijuna kuna. Državni arhiv u Dubrovniku za nadzor elektro i vodnog priključka, uređenje pristupa gradilištu i druge troškove izdvojit će 600 tisuća kuna.

Dodatak sporazumu prethodno je potpisala ministrica kulture RH Nina Obuljen Koržinek i v.d. ravnatelja Državnog arhiva u Dubrovniku Ivan Venier.

Podsjetimo, za realizaciju navedenog projekta u razdoblju od 2007. do 2012. godine utrošeno je 30 milijuna kuna, od kojeg iznosa je Grad Dubrovnik osigurao 20, a Ministarstvo kulture 10 milijuna kuna.  U listopadu 2012. godine dolazi do prekida radova na objektu, a zbog višegodišnje stanke bilo je potrebno prilagoditi postojeći troškovnik, navodi se u priopćenju iz gradske uprave.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija