VIJESTI
14.11.2017 u 22:41

FOTO:Svečana akademija dubrovačke Gimnazije

Povodom 90. obljetnice dubrovačke Gimnazije na Pločama, održana je svečana akademija u Kazalištu Marina Držića. U uvodnom govoru ravnateljica Katarina Tolja, podsjetila je na prošlost škole, istaknula izvanredne rezultate koje učenici postižu na školskim i sportskim natjecanjima te istaknula status Gimnazije kao jedne od perspektivnijih škola u Republici Hrvatskoj. Osvrnula se i na  budućnost Gimnazije koju vidi u spajanju tradicije i modernih tendencija u obrazovanju.


komentara  0

Ovom prilikom izaslanik Vlade Republike Hrvatske, gradonačelnik Mato Franković, čestitajući na dosadašnjem uspješnom radu, najavio je skoru obnovu škole u Ulici Ilije Sarake, u staroj gradskoj jezgri, uz pomoć Dubrovačke biskupije kako bi se stekli uvjeti za odvijanje predmetne nastave osnovne škole Marina Getaldića na toj lokaciji. Gimnazija Dubrovnik time bi u potpunosti mogla raspolagati svojim prostorima.

Čestitkama su se pridružile i saborska zastupnica Sanja Putica, bivša ravnateljica Gimnazije te dožupanica Žaklina Marević.

Povodom velike obljetnice Gimnazija je pripremila i izdala monografijju pod nazivom „90 godina dubrovačke gimnazije na Pločama“, koja prikazuje povijest gimnazijskog obrazovanja u Dubrovniku, kao i same zgrade Gimnazije na Pločama, ali i sjećanja učenika i profesora kroz desetljeća, kao i značenja ove škole danas.

Svečanost su dodatno uveličali i učenici Gimnazije prigodnim programom.


Lea Pavlović/FOTO: Vedran Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija