KULTURA
14.11.2017 u 11:44

Akademska slikarica Ivana Jovanović Trostmann izlaže u Rimu

U organizaciji Udruge hrvatsko-talijanskog prijateljstva i zalaganjem gospođe Svjetlane Lipanović u Francuskom institutu  (Institut francais-Centre Saint Lois, Largo Toniolo 22) u središtu Rima 8. studenog 2017. otvorena je samostalna izložba akademske slikarice Ivane Jovanović Trostmann – La bellezza segreta della natura.


komentara  0

Autorica je izložila dvadeset slika koje su talijanskoj likovnoj publici, predstavnicima hrvatskih diplomatskih misija, galeristima  i predstavnicima medija  donijeli tračak topline juga, sunčani odraz plavetnila mora i neba, kojima slikarica želi s nama  podijeliti dio neprolazne čarolije krajolika u kojem stvara i bajkovitog ugođaja mediteranskih  kolorističkih pejzaža. Rimska publika susrela se s  „obojanim snovima“ slikarice koja na svojim platnima strasno i intezivno sanja svoje snove i boja ih svježom prozračnom bojom i oni žive i dišu prenoseći nam neprolazni ritam ljepote, a onda ujedno i dobrote i sklada življenja i stvaranja.

Na otvorenju su nazočne pozdravile potpredsjednica Udruge Svjetlana Lipanović i savjetnica u veleposlanstvu Republike Hrvatske u Rimu, Tamara Perišić, a o slikama Ivane Jovanović Trostmann govorile su ugledna talijanska povjesničarka umjetnosti Mara Ferloni i docentica Sveučilišta u Dubrovniku Katja Bakija. Izložba će u Rimu biti otvorena do 25. studenog 2017.
Ivana Jovanović Trostmann jedno svoje platno poklonila je i Papinskom hrvatskom zavodu svetog Jeronima u Rimu kojom prigodom je primio rektor Crkve i Zavoda sv. Jeronima vlč. Bože Radoš.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija