VIJESTI
14.11.2017 u 09:10

Danas se otvara spojna brza cesta za Luku i grad Ploče

U Pločama se danas otvara brza cesta koja spaja Dalmatinu i grad Ploče te Luku ploče s autocestom.Ukupna vrijednost projekta iznosi 56.481.272,63 kuna, od čega je 85 posto u iznosu od 48.004.831,73 kuna financirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 


komentara  0

- Hrvatske autoceste d.o.o. završile su projekt " ULAZ U LUKU PLOČE " - rekonstrukcija brze ceste i izgradnja spojne ceste za luku Ploče i Grad Ploče. Projekt je dobio i uporabnu dozvolu čime su se stekli svi uvjeti za puštanje u promet predmetne ceste.

Novoizgrađenu dionica od čvora Čeveljuša do Grada Ploče i luke Ploče bit će puštena u promet danas,  14.11.2017. godine u 10 sati.  

Za projekt "Ulaz u Ploče"- rekonstrukcija i izgradnja spojne ceste za Luku Ploče i Grad Ploče Hrvatske autoceste d.o.o. dobile su bespovratna sredstva iz Europske unije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 56.481.272,63 kuna, od čega je 85 posto u iznosu od 48.004.831,73 kuna financirala Europska unijaiz Europskog fonda za regionalni razvoj Operativni program promet 2007. - 2013., a preostali dio Hrvatske autoceste d.o.o..

Izgradnjom ove dionice  omogućena je bolja povezanost Luke Ploče i Grada Ploče na TEN-T mrežu kao i bolju  regionalnu pristupačnost TEN-T mreži te dalje prema ostalim državama EU. 

Hrvatske autoceste d.o.o. predmetnu cestu predat će Hrvatskim cestama d.o.o. na daljnje održavanje i gospodarenje, stoji u priopćenju iz Hrvatskih cesta.

 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija