KULTURA
13.11.2017 u 15:02

Antonia Rusković Radonić ide na Pantovčak....

Zavičajni muzej Konavala u Čilipima kojega je nedavno posjetila, toliko se dojmio predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da mu je odlučila dodijeliti Povelju Republike Hrvatske. Tim povodom u Zagreb, na Pantovčak putuje ravnateljica Muzeja i galerija Konavle, Antonia Rusković Radonić sa svojim najbližim suradnicima, kako bi primila priznanje na prigodnoj svečanosti.


komentara  0

POVELJA REPUBLIKE HRVATSKE dodjeljuje se međunarodnim organizacijama, pravnim osobama, stranim državnicima te hrvatskim i stranim državljanima za doprinos razvitku i promicanju međunarodnog položaja Republike Hrvatske te za doprinos znanstvenom, kulturnom, gospodarskom i drugom razvitku Republike Hrvatske. Povelja se sastoji od pisane isprave, a dodjeljuje se odlukom predsjednika države.

Na lanjskoj svečanosti dodjele odlikovanja i priznanja  na Pantovčaku, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je istaknula kako su ona izraz priznanja i zahvale za rad i doprinos Hrvatskoj, posebno naglašavajući u tome ulogu konzervatora, umjetnika, te štovatelja i čuvara baštine kao identifikacijske slike kulture naše zemlje.

Lani je Povelju Hrvatske dobio FA "Linđo" za 50. obljetnicu svog umjetničkog rada i djelovanja, a i ove godine ona stiže u prave ruke - Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima koji odnedavno goste i posjetitelje dočekuje u novom ruhu.


L.C.

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija