LIFESTYLE
12.11.2017 u 17:58

večeras Službeno otvorenje u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik
FOTO: Festival Treće uho otkriva sve o tajnama bosanske kuhinje

U sklopu kulturno-edukativnog festivala Treće uho posvećenog Bosni i Hercegovini u Dubrovniku se održala inspirativna radionica bosanske kuhinje „Tradicija i umijeće razvlačenja kora“. Kako napraviti domaće "jufke" za pitu ili burek, i kako ih umješno saviti pokazao je kulinarski tim u restoranu Taj Mahal uz slikovitu priču domaćice Edine Macanović. 


komentara  0

Službeno otvorenje u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik očekuje nas večeras u 19 sati uz  poetski dijalog „Hello from the other side“. Gošća, pjesnikinja Naida Mujkić na književnoj manifestaciji Slovo Gorčina u Stocu 2006. godine dobila je prvu nagradu “Mak Dizdar”. Uvrštena je u antologije novije BiH poezije, kao i u antologije najmlađe generacije pjesnika i pjesnikinja Balkana. Gost Mirza Okić je pjesnik, glumac i tekstopisac koji se nikako ne može nazvati običnim. Mirza piše od svoje 17.-te godine, a kao jedan od najvećih problema društva  ističe sveopću nezainteresiranost kod mladih ljudi.

U 21 sat u kino Visia prikazat će se dokumentarni film autorice Marine Andree Škop “Sevdah”. Riječ je o filmu koji se bavi dugo vremena zaboravljenom istoimenom glazbenom žanru koji je najviše vezan za Bosnu i Hercegovinu, a po svojoj atmosferi i tematici podsjeća na blues. Sevdah je osjećaj života obojen melankolijom, čežnjom i lijepom tugom, koji se u Bosni iznosi kroz tradicionalnu pjesmu - sevdalinku.

Program festivala i ostale novosti možete pronaći na web stranici kao i na facebook stranici festivala. Ulaz na sva festivalska događanja je besplatan.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija