KULTURA
11.11.2017 u 12:17

FOTO: 'Fragmenti' Katarine Gavrilice u 'Studiju sedam'

U Galeriji „Studio sedam“ otvorena je izložba fotografija nazvanih „Fragmenti“ čija je autorica dubrovačka profesorica likovne kulture Katarina Gavrilica. Fotografijom se počela baviti za vrijeme studiranja na splitskoj Umjetničkoj akademiji, a njezina prva samostalna izložba u Dubrovniku, ujedno i u Hrvatskoj, zanimljiva je utoliko što su sve autoričine izložene fotografije snimljene isključivo mobitelom. 


komentara  0

Otvarajući izložbu voditelj Galerije „Studio sedam“ Božidar Jurjević je kazao kako je nakon grupnih nastupa i izlaganja u nekim svjetskim centrima pa i specifičnom pristupu mobilnoj fotografiji kao mediju digitalne komunikacije „rad Katarine Gavrilice bio pravo osvježenje i poniranje prema novim informacijama i spoznajama“.

- Ona snima isključivo mobitelom što mi je bila dodatna senzacija s obzirom na karakter samog pristupa, kvalitetu fotografije, istančanom instinktu i osjetilnosti pristupa motivu, naglasio je Jurjević.

Katarina Gavrilica je članica Tiny Collectiva, međunarodne grupe fotografa sa sjedištem u New Yorku, Parizu, Istanbulu, Torontu, Zagrebu, San Franciscu, Los Angelesu, Oaklandu, Atlanti i Sydneyu. Grupa je osnovana 2012. godine sa zajedničkim interesom za rani pionirski karakter fotografije izvedene mobitelom, zapravo odabirom pametnih telefona kao omiljenog alata za izražavanje vlastite kreativnosti. Ujedno se povezuju i prilagođavaju društvenim medijima i platformama poput Instagrama i Tumbira koje im pružaju uzbudljive i dostupne načine za proizvodnju i distribuciju slika.

Izložba Katarine Gavrilice u Galeriji „Studio sedam“ otvorena je do 21. studenoga.         


dubrovniknet team – Snimio: L. Brailo

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija