VIJESTI
09.11.2017 u 11:55

priopćenje Zelene akcije i inicijative Srđ je naš
Plenkoviću "ne skidaj gaće", ispitaj kriminal oko golfa na Srđu!

- Arbitražom u Washingtonu stvara se nevjerojatan pritisak na institucije ove države i na sudstvo. Svatko razuman zaustavio bi svako postupanje u ovom slučaju dok se ne riješi arbitraža jer se u ovakvim okolnostima ne može očekivati objektivna odluka. Plenkoviću poručujemo da bi, umjesto “skidanja gaća” pred tzv. investitorom, bilo bolje da ispita afere koje se vezuju uz ovaj projekt, stoji u priopćenju Zelene akcije i inicijative Srđ je naš, a slijedom rješenje o prihvatljivosti za okoliš izgradnje apartmanskog golf resorta na Srđu, koje je Ministarstvo zaštite okoliša izdalo 25. listopada 2017. godine. Priopćenje prenosimo u cijelosti.


komentara  1

Prošli tjedan objavljeno je da je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike 25. listopada 2017. godine ponovno izdalo rješenje o prihvatljivosti za okoliš izgradnje apartmanskog golf resorta na Srđu.ž

S obzirom da je tzv. investitor početkom rujna tužio Republiku Hrvatsku pred arbitražom u Washingtonu, gdje navodno traži odštetu od 500 milijuna eura, teško se oteti dojmu da je novo rješenje doneseno u atmosferi straha i pritiska.

“Novo rješenje temelji se na staroj studiji, doslovce ništa nije promjenjeno u odnosu na prethodni postupak. Zapanjujuća je očitost kojom Ćorićevo Ministarstvo ignorira presudu suda kojom je rješenje o prihvatljivosti za okoliš ovog zahvata proglašeno nezakonitim. Unatoč pritiscima kojima smo izloženi, mi za razliku od Vlade, nećemo popustiti i najavljujemo novu tužbu protiv ovog skandaloznog rješenja”, izjavio je Enes Ćerimagić iz Zelene akcije.

“Arbitražom u Washingtonu stvara se nevjerojatan pritisak na institucije ove države i na sudstvo. Svatko razuman zaustavio bi svako postupanje u ovom slučaju dok se ne riješi arbitraža jer se u ovakvim okolnostima ne može očekivati objektivna odluka. Plenkoviću poručujemo da bi, umjesto “skidanja gaća” pred tzv. investitorom, bilo bolje da ispita afere koje se vezuju uz ovaj projekt, poput slučaja sumnjivog otkupa zemlje (afera Majčina dušica) i medijske napise o financiranju Sanaderove kćeri u Americi od strane investitorovog odvjetnika, da ne bi ponovo gledali scenarij s Inom.” izjavio je Đuro Capor iz inicijative građana Srđ je naš.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

burazburaz 11.11.17 u 12:38
Pa gore je samo drača i krš. Onaj ko ima nešto protivu golfa tome fali neka daska u glavi.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija