VIJESTI
09.11.2017 u 10:55

UGOSTITELJI PORUČUJU: Grad propise mora mijenjati u dogovoru sa strukom, a ne preko noći!

Povodom najava gradske uprave Grada Dubrovnika o promjenama uvjeta najma poslovnih prostora, Udruga ugostitelja Dubrovnik uputila je gradonačelniku tri zahtjeva. Ugostitelji traže da se Odluke donose nakon konzultacija s predstavnicima struke, na transparentan način i uz ravnopravan učinak na sve poslovne subjekte te da se objavljuju na vrijeme i planski, kako bi oni na koje odluka utječe mogli napraviti pripremu za sljedeću poslovnu godinu. Riječ je o izmjenama propisa prema kojima će, tvrde iz Udruge ugostitelja, najam gradskog prostora porasti i do 60 posto, što će pojedinim ugostiteljskim objektima prouzročiti i do 750.000 kuna dodatnih troškova. Njihovo priopćenje, koje potpisuje predsjednik Ante Vlašić, prenosimo u cijelosti.


komentara  1

Povodom najava gradske uprave Grada Dubrovnika o promjenama uvjeta najma poslovnih prostora i komunalnih propisa, Udruga ugostitelja Dubrovnik gradonačelniku Mati Frankoviću javno je uputila tri zahtjeva:

1. Odluke Grada koje utječu na pojedinu struku moraju se donositi nakon konzultacija s predstavnicima struke.

2. Odluke Grada moraju se donositi na transparentan način i uz ravnopravan učinak na sve poslovne subjekte.

3. Odluke Grada potrebno je objavljivati na vrijeme i planski, kako bi poslovni subjekti na koje odluka utječe mogli napraviti pripremu za sljedeću poslovnu godinu.

Riječ je izmjenama propisa prema kojima će najam gradskog prostora porasti i do 60 posto, što će pojedinim ugostiteljskim objektima prouzročiti i do 750.000 kuna dodatnih troškova. Ograničenje ljetnog vremena za puštanje glazbeu kafićima na 23:30 (umjesto 24 sata) također će negativno utjecati na kvalitetu ugostiteljske ponude.

Predsjednik Udruge ugostitelja Dubrovnika Ante Vlašić izrazio je zabrinutost zbog nepostojanja turističke i gospodarske strategije Grada.

„Nova turistička sezona već je pred nama i ovakve nepromišljene odluke unazadit će dubrovački turizam. Od gradonačelnika Frankovića tražimo da, u skladu s predizbornim obećanjima, sve poteze provodi nakon konzultacija sa strukom i ljudima na koje te odluke izravno utječu. Dojma smo da je gradonačelnik odluke donio bez da se informirao o posljedicama.

Tražimo zato da se propisi mijenjaju transparentno i s ravnopravnim utjecajem na sve poslovne subjekte. I konačno, Grad odluke ne smije donositi preko noći, već uz pravovremenu najavu kako bismo se svi mogli prilagoditi i izmjene uvrstiti u poslovne planove za iduću godinu.Dubrovnik bi, kao što je perjanica hrvatskog turizma, trebao biti i uzor u uspješnoj suradnji sa svojim ugostiteljima i gospodarstvenicima, a ne ih tjerati iz grada“, poručio je Vlašić.

Kad je riječ o ograničenju dozvoljenog vremena za puštanje glazbe, Vlašić dodaje:

„Smanjenje dopuštenog vremena na 23:30 neće unaprijediti komunalni red, koliko bi ga unaprijedilo to da komunalni redari redovno obavljaju kontrole i sankcioniraju one koji krše postojeće komunalne propise. Mi inzistiramo na poštivanju javnog reda i mira i podržavamo kazne za one koji ga ignoriraju.“
Udruga ugostitelja Dubrovnik poziva gradonačelnika Frankovića i Gradsku upravu da preispitaju odluke i otvore komunikaciju s predstavnicima sektoraiz kojega je u posljednjih šest godina u gradski proračun uplaćeno 400 milijuna kuna".


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

burazburaz 11.11.17 u 12:34
Na transparentan način..... Kako da ne. Sada ćete da vidite što znači samovolja!

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija