VIJESTI
28.09.2017 u 13:19

REVIZIJA "SANITATA" (2): u 4 godine zaposleno je 27 novih djelatnika, bez natječaja, samovoljom direktora

Način zapošljavanja u tvrtku "Sanitat" mogao bi se najjednostavnije nazvati - samovoljom direktora, budući je bivši direktor Vedran Kunica donio Pravilnik o radu i o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta bez smjernica Grada i Nadzornog odbora. U četiri protekle godine, za mandata Dujmović-Kunica tandema, u "Sanitatu" je zaposleno 27 ljudi. U istom razdoblju je umirovljeno 11 djelatnika, a za njih 9-oro je tiekom 2015.,2016. i 2017. "Sanitat" isplatio preko 2 milijuna kuna otpremnine.


komentara  1

Bivši direktor "Sanitata" je donio Pravilnik o radu i Pravilnik o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, bez smjernica Grada i Nadzornog odbora. Iako u njima postoji i odredba koja omogućuje isplatu stimulacije za uspješnost u radu u visini i do 18% osnovne plaće, kriteriji obračuna stimulacije na plaću ne postoje!

Osim toga, u pravilnicima nije utvrđena točno određena stručna sprema za pojedino radno mjesto, kao niti potreban broj izvršitelja.

Društvo nije općim aktima uredilo obvezu raspisivanja natječaja ili oglasa pri zapošljavanju niti je donijelo godišnji plan zapošljavanja.

Pravilnikom o radu osigurana su prava zaposlenika "Sanitata" koja odstupaju od prava gradskih službenika i namještenika određena Kolektivnim ugovorom, a posebno se ta odstupanja odnose na otpremnine za odlazak u starosnu, prijevremenu ili invalidsku otpremninu.

Ona je iznosila 1/2 prosječne mjesečne bruto plaće koju je radnik ostvario tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu, za svaku navršenu godinu rada u "Sanitatu" s tim da je tvrtka snosila trošak plaćanja poreza i doprinosa. Tijekom zadnje tri godine za 9 zaposlenika koji su otišli u redovnu mirovinu je na ime otpremnine isplaćeno preko 2,1 milijun kuna.

ISTIČEMO kako je u ovoj godini dva puta,  23. siječnja i 2. lipnja, značajno izmijenjena sistematizacija radnih mjesta i visina koeficijenata za pojedina radna mjesta, novim Pravilnikom o unutarnjoj organizaciji i sitematizaciji radnih mjesta, te njegovim nadopunama. O ovome nisu obaviješteni Nadzorni odbor tvrtke ni nadležni gradski upravni odjeli.

Pažnju privlači dopuna Pravilnika u lipnju, budući je napravljena nakon HDZ-ove pobjede na lokalnim izborima, kada je već postalo posve izvjesno da je politička opcija Vedrana Kunice izgubila.

PITANJE jest: čime izazvan je Vedran Kunica mijenjao sistematizaciju i koeficijente pojedinim zaposlenicima u "Sanitatu" nakon što je  bilo jasno da dolazi do promjene vlasti u Gradu?

Nadalje, direktor nije donio godišnje planove zapošljavanja kojima bi se utvrdilo stvarno stanje popunjenosti i potreban broj radnih mjesta utvrđenih sistematizacijom, a nisu uređeni ni postupci zapošljavanja, niti utvrđeni kriteriji za ocjenjivanje i rangiranje kandidata, niti se zapošljavalo na temelju natječaja u javnim glasilima ili na mrežnim stranicama.

PITANJE jest: otkud bivšem direktoru Vedranu Kunici hrabrost da se u javnom komunalnom poduzeću ponaša onako kako se sigurno ne bi ponašao u svom privatnom poduzeću?

 

Ako ste propustili:

REVIZIJA "SANITATA" - ne preporuča se osobama slabih živaca!


L.Crnčević

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

Spica skandela 28.09.17 u 17:23
Kad zna da što god napravio neće završit u zatvoru niti će išta platit iz svog špaga, onda jednostavnim riječima, jebe mu se živo. Možemo se mi svi skupa zgražat, ali boli njega ona stvar. Ima luksuznu vilu na Obodu, za koju ga nitko ne pita odakle mu soldi. A to da je džon obraz, to odavno znamo i to i on odavno zna. Dakle, dokle god ne završi u zatvoru ili vrati milijune kuna, nije on budala nego mi. Drugim riječima, ako Mato i ekipa njega i Valentina ne pošalju u zatvor, onda su gori od njih. Amen.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija