VIJESTI
11.09.2017 u 15:14

Do kraja godine Tvrđava na Prevlaci u vlasništvu Konavala, a onda obnova "u režiji" Društva prijatelja

Inicijativa Društva prijatelja dubrovačke starine o obnovi Tvrđave na Prevlaci, korak je bliže realizaciji, sudeći prema današnjem susretu s ministrom Goranom Marićem u Cavtatu na kojemu su sudjelovali načelnik Božo Lasić, predsjednik i tajnik Društva, Niko Kapetanić i Denis Orlić, te saborska zastupnica Sanja Putica. Ministar Marić je podržao inicijativu i predloženi način obnove i upravljanja Tvrđavom na Prevlaci, kazavši kako je potrebno da MUP u čijemu je vlasništvu sada,nekretninu prenese  u Ministarstvo državne imovine, a potom će uslijediti daljnja procedura prema Općini. 


komentara  0

Sve to bi trebalo biti gotovo do kraja ove godine.

- Konavle jesu na rubu države, ali nećemo dozvoliti da tako bude u odnosu Republike Hrvatske prema njima. Danas smo razgovarali o Konavoskom polju, zemljištu za reciklažno dvorište, dječji vrtić, te o Tvrđavi na Prevlaci. Svidjela nam se ideja kako se planira upravljati Tvrđavom. Ona je sada u vlasništvu MUP-a, koje bi je trebalo prebaciti na Ministarstvo državne imovine, a potom ćemo je prepustiti Općini Konavle - kazao je ministar Marić.

Predsjednik DPDS-a, Niko Kapetanić je iznio želju da se Tvrđava obnovi prema najvećim standardima, te da se u njoj otvori Muzej austrougarske mornarice, te akvarij s jadranskim ribama i prigodni ugostiteljski sadržaj.

- Želja nam je da tvrđava na granici s Europskom unijom, bude baš europska, a  fundus smo već počeli polako nabavljati - rekao je, ali nije mogao precizno odgovoriti na novinarsko pitanje procjene vrijednosti investicije. 

 

 


L.C.

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija