KULTURA
09.09.2017 u 13:39

međunarodni glazbeni festival "dubrovnik u pozno ljeto"
FOTO:Ovacije za Sinkovskog, Piancu i Gudače DSO-a, večeras Stylus phantasticus

Sinoćnji nastup Gudačkog sastava Dubrovačkog simfonijskog orkestra, ruskog violinista Dmitryja Sinkovskog i lutnjista Luce Piance, izazvao je ovacije u Kneževom dvoru. Izvedena su djela Antonija Vivaldija: Četiri godišnja doba i Koncert za lutnju, gudače i basso continuo. Oduševljena publika je velikim pljeskom izvela Sinkovskog i Piancu na čak tri bisa! Za one koji su propustili vrhunske izvedbe, imaju priliku čuti recital Dmitryja Sinkovskog i Luce Piance još večeras.


komentara  0

Ruski violinist, dirigent i kontratenor Dmitry Sinkovsky vrhunski je izvođač barokne glazbe. Osnove za međunarodnu karijeru stekao na Moskovskom konzervatoriju. Osvojio je nagrade na velikim natjecanjima kao što su Premio Bonporti u Italiji, na Bach natjecanju u Leipzigu, na natjecanju Musica Antiqua u Brugesu u Belgiji do Romanus Weichlein nagrade na natjecanju Biber u Austriji 2009. godine te brojne druge. U posljednjih godinu dana čest je gost Dubrovnika i redovno oduševljava publiku.

Luca Pianca jedan je od osnivača slavnog talijanskog ansammbla Il Giardino Armonico. Nastupa u pretižnim dvoranama poput Musikvereina u Beču, Carnegie Halla u New Yorku, a u Dubrovniku je sinoć nastupio prvi put. Surađivao je i sa slavnim Stingom, a s anamblom Il Giardino Armonico snimio više od 20 CD-ova.

Dmitry Sinkovsky i Luca Pianca večeras će u Dvoru izvesti recital pod nazivom Stylus phantasticus. Izvest će djela uglavnom iz 17. stoljeća i zlatnog doba talijanske i engleske umjetnosti. Na programu će se naći djela H. Purcella, M. Uccellinija, H.I.F. Bibera, F. Rognonija,  D. Buxtehudea i drugih.

Ulaznice za koncert dostupne su u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra do 14 sati, u Gift shopu Dubravka na Pilama, Turističkoj agenciji Perla Adriatica na Pločama, u kulturno-info centru Luža, online službenoj stranici orkestra www.dso.hr, te jedan sad prije početka koncerta. Broj za informacije je 091 613 7314, a mail sales@dso.hr.
Ulaznice je moguće kupiti i jedan sat prije početka koncerta ispred Dvora.
 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
viktorija_od_neprijatelja02
KULTURA
0      21|07|18 u 11:41
Viktorija od neprijatelja potvrdila status uspješnice
kristijan_novak_naslovna
KULTURA
0      21|07|18 u 10:29
Kristijan Novak: Imao sam teško djetinjstvo, sad uživam u uspjehu
crna_mati_zemla_04
KULTURA
0      21|07|18 u 09:38
OSVRT:Črna mati zemla dokaz je da publika vapi za vrhunskim izvedbama
lloydovi_slikopisi_du_muzeji_bitola04
KULTURA
0      21|07|18 u 08:43
Lloydovi slikopisi gostuju u Makedoniji
dum
KULTURA
0      20|07|18 u 14:34
Što donosi četvrti broj Zbornika Dubrovačkih muzeja

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija