LIFESTYLE
17.07.2017 u 17:20

"Ptice" u koreografiji Edwarda Cluga na taraci Revelina, imamo karte

Iz produkcije Bitef teatra i festivala Novi tvrđava teatar na 68. Dubrovačke ljetne igre dolazi ples "Ptice" koreografa Edwarda Cluga, koji će biti izveden u utorak, 18. srpnja s početkom u 21 i 30 na taraci tvrđave Revelin. Dubrovniknet u suradnji s Ljetnim igrama dvoje najbržih čitatelja će nagradit po dvije ulaznice. Na adresu igra.dubrovniknet@gmail.com pošaljite poruku (ime,prezime i kontakt broj) uz naznaku "Ptice", a sretne dobitnike obavjestit ćemo putem eletktronske pošte.


komentara  0

Umjetnički direktor Baleta Slovenskog narodnog gledališča u Mariboru i koreograf s uglednom međunarodnom karijerom, Edward Clug čest je gost na Dubrovačkim ljetnim igrama i, nije pretjerano reći, ljubimac festivalske publike. Clug pozornost privlači osebujnim koreografskim stilom, a mariborskom baletnom ansamblu uspio je osigurati istaknuto mjesto na međunarodnoj baletnoj sceni od 2003. godine, otkada ovu instituciju usmjerava prema novim i nekonvencionalnim trendovima. Publika Igara zadnjih je godina mogla uživati u njegovim plesnim kreacijama: Preludij za poslijepodne jednog fauna, Rekvijem za 2 stolice, Stabat mater...

Ples "Ptice" nastao je prema istoimenoj Aristofanovoj komediji premijerno izvedenoj 414. godine prije naše ere Dionizijskom festivalu u Ateni, u kojoj glavni junak Pisteter nagovara ptice da sagrade novi grad na nebu i tako steknu kontrolu nad komunikacijama između ljudi i bogova. Ovaj grad koji niče poput Babilonske kule, jedan je od prvih primjera utopije u svjetskoj književnosti, i predstavlja bijeg od nepravednog društvenog okruženja s jedne, i od surovosti bogova s druge strane. No, Clug se u svojoj koreografiji usredotočio na primarnu vezu između ptica i plesa koja potiče iz Erosa, pokušavajući izgraditi vlastiti Kukunebograd kao gnijezdo želja ili kavez znatiželje. Ptice izvode sjajni plesači skupine Bitef Dance Company koja je osnovana 2009. godine kao prva plesna trupa u Srbiji vezana za jednu instituciju kulture.

Ulaznice za ovu plesnu večer dostupne su putem internetskih stranica www.dubrovnik-festival.hr te na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži, kao i na lokaciji jedan sat prije početka izvedbe. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 30%.


sponzorirani članak

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija