VIJESTI
19.06.2017 u 15:09

Uprava HRT-a nema komentara na pitanje o budućnosti Vile Dubravke na Pilama

Informacija o tome kako se razmišlja o povratku redakcija Hrvatskog radija i televizije u zgradu Vile Dubravke na Pilama, otkud su prije 3 godine iselili u prostore OTP banke u Gružu, izazvala je veliki interes, ali i čuđenje dijela javnosti. Osobite one kojoj nije poznato da je u listopadu 2016. doneseno konačno sudsko rješenje kojim se HRT potvrđuje kao vlasnik nekretnine, u sporu koji se vodio s obitelji Glavić. Iz uprave HRT-a stiže presuda o tome, ali i odgovor kako "nemaju komentar o poslovnoj politici povezanoj sa spomenutim objektom".


komentara  0

Priče o povratku radija na staru lokaciju, dobile su na svojoj važnosti nakon prošlotjednog obilaska Vile Dubravke gradonačelnika Mata Frankovića, te v.d ravnatelja HRT centra Dubrovnik Hrvoja Španića i šefa tehnike Pava Hrtice.

No, ukoliko je suditi po odgovoru kojega smo dobili iz HRT-a, uprava još uvijek nije sigurna što će napraviti s tom nekretninom. 

- Obavješćujemo Vas kako Hrvatska radiotelevizija nema komentara o poslovnoj politici povezanoj sa spomenutim objektom - glasi odgovor.

Ujedno su nam dostavili kopiju Rješenja Uprave za građansko, trgovačko i upravno pravo pri Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske o sporu oko imovinsko - pravnoga statusa objekta, koju možete pročitati ovdje.

Koliko god bilo pobornika ideje da se u Vilu Dubravku ponovno smjesti Radio Dubrovnik, ali i dopisništvo Hrvatske televizije koja je ostala bez svoje Vile Čingrije, dosta je i onih koji smatraju da bi investicija obnove zgrade bila financijski prezahtijevna za HRT.

Naime, preseljenje u prostor OTP banke gdje su napravljeni i suvremeno opremljeni redakcijski prostori za radio i televiziju, završeno je 2014. godine kada je potpisan ugovor o korištenju prostora na pet godina. No, najam tog prostora u kojega su preseljeni i radio i televizija značio je značajnu uštedu, ukoliko bi se usporedio s troškovima održavanju dviju vila u kojima su dotada bili, uvjeravaju nas upućeni.

Zgrada Vile Dubravke bila je i prije preseljenja u izuzetno derutnom stanju, s izuzetno lošim instalacijama i njena bi obnova vjerojatno iziskivala ogroman novac. Hoće li se HRT na to odlučiti, teško je vjerovati, barem u ovom trenutku.


L.C.

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija