VIJESTI
18.06.2017 u 14:34

FOTO: Održana vježba spašavanja ozljeđenih uz pomoć helikoptera

Povodom početka rada hitne helikopterske medicinske službe u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, jutros je na helidromu Medarevo održana pokazna vježba zbrinjavanja ozlijeđene osobe pristupom iz helikoptera.


komentara  0

Vježba se provodila helikopterom Ministarstva unutarnjih poslova u suradnji s timom hitne medicinske službe sastavljenim od djelatnika županijskih zavoda za hitnu medicinu.

Na vježbi su prisustvovali ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić, dr. med., predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. te predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije.

"Svjedoci smo rada briljantne ekipe MUP-a i Zavoda za hitnu medicinu. Ovo nije samo pokazna vježba, ovo je vježba koja potvrđuje kako je na cijelom Jadranu, od Krka gdje je jedna ekipa, Splita i Dubrovnika, kako svaki život koji je ugrožen i kojemu treba žurna intervencija, da će se ona dogoditi za nekoliko minuta, od dojave helikopter polijeće za 5 do 10 minuta. Možemo biti zahvalni i ponosni na dečke iz MUP-a i ekipu Zavoda za hitnu medicinu.", kazao je ministar Kujundžić.

Hitna helikopterska medicinska služba u Dubrovačko-neretvanskoj županiji uspostavljena je Sporazumom između Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravstva i Dubrovačko-neretvanske županije u svibnju 2017., nakon uspješno provedenog pilot projekta u ljetnoj sezoni 2016. godine. Sporazum o suradnji obuhvaća prijevoz životno ugroženih, ozlijeđenih ili oboljelih osoba na području Dubrovačko-neretvanske županije u razdoblju od 12. lipnja do 1. listopada 2017. godine, čime je omogućeno pravovremeno pružanje hitne helikopterske medicinske skrbi svim hitnim pacijentima na udaljenim otočkim i cestovno nedostupnim područjima za vrijeme ljetne turističke sezone.

Uspostavom hitne helikopterske medicinske službe napravljen je veliki iskorak za sigurnost i očuvanje zdravlja svih građana i gostiju Dubrovačko-neretvanske županije.
 


dubrovniknet team / FOTO: Vedran Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija