KULTURA
15.06.2017 u 01:33

FOTO: Zavirite u Slikarski odjel Umjetničke škole Luke Sorkočevića

U Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića, točnjije njezInom slikarsko- dizajnerskom odjelu večeras je bilo živahno. Mladi umjetnici (prvi i treći razred) izložili su svoje završne radove u prostoru u kojem su nastali, a pogledati su ih došli njihovi prijatelji, roditelji i rodbina. Učenici trećeg razreda ove su godine radili i jednu novu tehnihu fressco secco uz mentorstvo slikarice i reastauratorice Ane Požar Piplica, kojima su oslikali zidove i nišu u hodniku slikarskog odjela.


komentara  0

Trećaši: Matea Cvjetković, Laura Divković, Glorija Duždević, Franjo Gadžić, Anamarija Kasalo, Doris Miladin, Petrunjela Perković, Lidija Tomašković i Antonela Vlašić, pod mentorstvom Davora Lucijanovića, izložili su i svoje radove, koji ove godine nisu bili uobičajeni portreti, po modelu, nego zamišljeni likovi nastali preklapanjem elemenata autoportreta i odabrane ptice.

Prvaši: Carolina Barbarić, Ena Barčić, Maro Dolenec, Marie Jeanne Jukić, Gita Jurjević, Nina Kasavica, Laura Martinović, Daria Morović, Đina Radulj, Kristiana Sain, Jelica Šabadin i Laura Žuro, pod mentoratvom Ivane Selmani i Davora Lucianovića, izložili su biste napravljene od gline te crteže portreta u tehnici olovke i ugljena.

Cijelo događanje začinjeno je ugodnim druženjem ispred učionica u malom parku uz glazbu i čašćenje. U fotogaleriji pogledajte gdje i što stvaraju dubrovački mladi umjetnici.


K.Fiorović

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija