LIFESTYLE
08.05.2017 u 14:23

Prirodno potaknite pomlađivanje kože u MarinMedu uz nadzor dr. Adriane Varela

Poliklinika MarinMed odnedavno nudi uslugu prirodnog poticanja pomlađivanja kože tijela i lica uz najsuvremenije aparate Venus Legacy i Dermafrac uz nadzor dr. Adriane Camino-Varela, specijaslistice dermatologije i venerologije. „Riječ je o aparatima koji tijekom tretmana kombinacijom magnetnog polja, vakuma, radio frekvencije (Venus Legacy) i ubrizgavanjem aktivnih tvari, kao  što su proteini i vitamini (Dermafrac), kožu potiče da se sama potpuno prirodno obnavlja i pomlađuje“, objasnila nam je dr. Adriana Varela, koja odnedavno radi u ovoj privatnoj poliklinici u kojoj obavlja sve stručne dermatološke preglede te nadzire tretmane pomlađivanja i uljepšavanja. S njom smo razgovarali o najnovijim nekiruškim tehnikama za pomlađivanja kože.


komentara  0

Što je Venus Legacy i kako djeluje?

Ovo je prvi ovakav uređaj u ovom dijelu Hrvatske i šire. Venus Legacy je najnovija tehnika za nekiruško oblikovanja tijela i lica kao i prirodnog pomlađivanja kože. Sastoji se od kombinacije dviju metoda: radiovalova ili radifrekvencije i magnetske energije uz vakum.

Radio valovi prolazom kroz kožu stvaraju toplinu.Uslijed  topline dolazi do oštećenja vezivnog tkiva što je temelj i osnova pomlađivanja.Nakon oštećenja, organizam stvara novi kolagen i elastin uz jačanje oštećenog tkiva.Uz to masne stanice smanjuju svoju veličinu radi oslobađanja  masnih kiselina (lipoliza). Nadopunjava i jača opisani  efekt kombinacija djelovanja kratkih magnetsko  energijskih impulsa koji rekontruira već oštećeno tkivo stvarajući nove kapilare, pojačavajući protok krvi i tako veća količina kisika dospijeva u tkivo.

Magnetska energija  je potrebna kao i kisik da stanice ožive. Korištenjem vakuma efektivnija je lipoliza  i pojačana limfna cirkulacija, potrebna i odgovorna  za čišćenje tkiva na način da se izbacuju toksini i višak vode vanstaničnog prostora što dovodi do vidljivog smanjenja volumena masnog tkiva.

Rezultat ovog procesa moglo bi se opisati kao  stimuliranje ili "buđenje" uspavanih glavnih stanica  takozvanih fibroblasti, odgovornih za proizvodnju kolagena, elastina i svih drugih tvari portrebnih za svježu i mladoliku kožu, a koje se prirodnim starenjem postupno gube.

Uz ovaj efekt koji izaziva Venus Legacy nadopuna je Dermafrac, aparat koji nježno u kožu ravnomjerno ubrizgava razne vitamine i faktor rasta, koji  potiču  bolji rad stanica fibroblasta.

Venus Legacy po mnogo čemu je drugačiji od drugih, sličnih aparata. Prije svega ima četiri nastavka, dvije male sonde za tretman malih površina  i dvije velike s osam elektroda, koje međusobno pojačavaju i fokusiraju efekt  za tretmane većih površina.Potom ima i jedinstvenu funkciju nadzora temperature mjesta koje se tretira tako da liječnik ili sestra koji izvode tretman odmah u realnom vremenu mogu na ekranu vidjeti učinak te prilagoditi tretman stopostotnom učinku individualno za svakog pacijenta i za svako mjesto na tijelu i licu koje se želi tretirati.

Kakav je efekt tretmana?

Efekt tretmana prvenstveno je zatezanje kože, pomlađivanje i oblikovanje. Koža s vremenom dobiva  elastičnost, sočnost, bolju teksturu, osvježenje te maldoliki izgled.

Nakon tretmana iz masnog potkožnog tkiva organizam preko bubrega izbacuje toksine i ostale nepotrebne tvari, stoga će pacijenti primijetiti da više mokre. Preporučuje se da tijekom terapije vježbaju ili da budu aktivni, uvedu zdravu prehranu te da piju više vode.

Kako bi se postigao željeni efekt preporučuje se barem 6 tretmana iako broj tretmana ovisi o području koje se tretira. Tretiranje prsnog dijela tijela se ne izvodi zbog blizine srca i mogućeg utjecaja radio frekvencija na njegov rad. Također je bitno napomenuti da pacijenti prije tretmana moraju obaviti konzultacije s liječnikom, radi isključenja mogućih kontraindikacija.

Zašto koža stari?

Već od 25 godine života u prosjeku započinje proces starenja kože. Naše stanice fibroblasti su podložnije su oštećenju vanjskih utjecaja i počinju se pomalo uljenjivati i sporije rade, slabi cirkulacija te s time nema dovoljno kisika i tako stanice "oslabe" i nisu sposobne popraviti kolagen niti proizvesti novi zbog čega nastaju bore. Na rad tih stanica i izgled kože utječu brojni vanjski faktori kao što je stres, sunce, pušenje, konzumiranje alkohola...

Stil života vidi se na koži, jer ona sve pamti. 
Efekt tretmana primijeti se već nakon dvije, a nekad i nakon prve terapije. Efekt traje i do dvije godine uz redovito održavanje s jednim tretmanom mjesečno.Iako je riječ od dosta skupim tretmanima, za naše smo pacijente pripremili posebne popuste i kartice koje će im omogućiti povoljnije korištenje ovih tretmana.

Tko izvodi tretmane i kome ih preporučujete?

Tretmane radi liječnik i dvije medicinske sestre. Svi smo se posebno educirali za rad s ovim uređajima, a ja ću se još dodatno educirati u Madridu kod priznatog  dermatolga  dr. Pabla Naranja. Ovi tretmani preporučuje se većinom  nakon mršavljenja, trudnoće ili samo opuštanja kože uslijed starenja.Dobre rezultate uz kombinaciju drugih metoda daju kod uklanjanja ožiljaka i strija, ali i pomažu rastu kose kod osoba kojima se kosa prorjeđuje ili kod osoba koje trajno gube kosu. Vremenski jedan tretman traje oko 1,5 sat.

Dr. Adriana Maria Camino Varela, specijalist dermatovenerolog, subspecijalist za kožne i spolne bolesti u Poliklinici MarinMed radi od  rujna 2016.

Ova simpatična Argentinka hrvatskog podrijetla, je 1993. godine diplomirala medicinu na privatnom medicinskom sveučilištu pri Isusovačkom katoličkom sveučilištu u Buenos Airesu- Argentina. Njena nadarenost dovela ju je do zemlje majčinih predaka. Upravo 1993. dr. Varela je nagrađena da dio svog obaveznog staža obavlja u dvomjesečnom periodu na KBC Zagreb „Rebro“ i to na odjelu interne i kirurgije. Stjecala je dragocjeno iskustvo u dežurstvima u raznim bolnicama u Buenos Airesu, Hospital de Agudos Haedo, Hospital Paroissien, Clinica modelo de Moron te Sindikalna Klinika su samo neke vrijedne spomena.

Preseljenjem u Hrvatsku, 1996. dr. Varela započinje svoj rad u Općoj bolnici Dubrovnik kao sekundarac na transfuziji do 2000. godine kada prelazi na Odjel dermatologije. 2001. godine počinje specijalizaciju dermatovenerologije (kožne i spolne bolesti) na KBC-u  Šalata u Zagrebu. Od 2009. bila je šef, a od 2013. voditelj dermatovenerološke službe pri Općoj bolnici u Dubrovniku. Dr. Varela je predani medicinski djelatnik koji pohađa razne simpozije te je završila tečajeve kao što su oni iz područja dermatoskopije, kroničnih rana, osnovni te napredni tečaj malih kiruških zahvata i to „Novi šivaći materijali, transplatni i režnjevi u KBC Dubrava.
Aktivna je sudionica „Liga protiv raka„ Dubrovačko-neretvanske županije, u čijem aranžmanu redovito radi preglede madeža i drugih tvorbi kože i to u Dubrovniku, Mljetu, Pelješcu, Korčuli i Lastovu.

Narudžbe za preglede i tretmane kod dr. Varela možete napraviti na telefon: 020 400 500 ili putem mail-a na info@marin-med.com

 


sponzorirani članak

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija