LIFESTYLE
21.04.2017 u 13:26

film i grad od 1919.
TIŠINA MOLIM: projekcije, radionice, koncerti i ture filmskim Dubrovnikom

Drugo izdanje filmske manifestacije "Tišina molim!" na temu "Film i Grad od 1919." svečano će se otvoriti u ponedjeljak, 24. travnja u 20 sati u Kazalištu Marina Držića. Tim je povodom u petak u Luži održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen bogat program festivala koji, osim premijernih projekcija igranih i dokumentarnih filmskih "bisera", sljedećeg tjedna u Grad donosi pregršt tematiziranih radionica i kvizova, predavanja i diskusija, jedan koncert iznenađenja i besplatne ture filmskim Dubrovnikom.


komentara  0

Program u kojemu neće uživati samo filmofili predstavili su Đive Galov u ime Kinematografa Dubrovnik te Krešo Glavinić i Ivan Lujo u ime tima "Tišina molim!". Najavili su kako će fokus ovogodišnje manifestacije koja će se na nekoliko lokacija održati od 24. do 30. travnja biti usmjeren na razdoblje jugoslavenske kinematografije, koje je za Dubrovnik kao lokaciju snimanja bilo vrlo značajno. Program ovogodišnjeg festivala prikazat će neke od filmova iz tog razdoblja, a predavanje na temu o malo drugačijoj YU kinematografiji održat će poznati hrvatski filmski kritičar, profesor povijesti i v.d. ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra, Daniel Rafaelić.

“Tišina, molim!” bavit će se temom filmskog turizma na panel-diskusiji u kojoj će sudjelovati domaći i strani stručnjaci kao što su, već spomenuti, Daniel Rafaelić, a poseban gost je predsjednica španjolske filmske komisije Pilar Querol Fernandez od koje ćemo čuti iskustva Španjolske kao filmske destinacije. Uz njih će još biti predstavnik festivala Kinookus i predstavnica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Jelka Tepšić.

Nastavljamo s projekcijama filmova snimljenih u Dubrovniku s hrvatskim i engleskim titlovima, među kojima se posebno ističe nacionalna premijera indijskog akcijskog hita ‘‘Fan’’ koji je sniman u Dubrovniku 2015., a po prvi put nakon skoro 80 godina, bit će prikazan dokumentarni film ‘’Dubrovnik’’ iz daleke 1939. Osim toga, posjetitelji će imati priliku uživati i u predstavljanju restauriranog vinila s također nedavno pronađenim soundtrackom jednog od najpoznatijih jugoslavenskih SF filmova ‘’Gosti iz Galaksije’’ popraćenog projekcijom istoimenog filma koji je također snimljen u našem gradu. 

Program će nuditi i besplatnu filmsku turu po gradu uz pratnju licenciranog vodiča na engleskom i hrvatskom jeziku, dječju utrku, filmski kviz, slušaonicu filmske glazbe, radionicu za djecu ''Set dizajn'' koju vodi prof. Ivana Selmani, a druga lađa u Lazaretima bit će posebno preuređena za potrebe festivala u Kino kavanu, koja će biti otvorena svaki dan od 17 sati gdje će domaći i strani filmofili družiti uz dašak filmskog Dubrovnika. Posebna poslastica bit će glazbeni događaj naziva „Iznenađujući koncert špijunske četvorke“  u petak 28. travnja s početkom u 21.30 .

Glavni partner manifestacije ''Tišina Molim!'' je Javna ustanova Kinematografi Dubrovnik ,  uz potporu Grada Dubrovnika i TZ Dubrovnik, i niza sponzora.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija