VIJESTI
20.03.2017 u 13:19

ONI SPAŠAVAJU ŽIVOTE: Najviše nas brine kakvo ćemo novorođenče zateći u Dubrovniku

- Kada dobijemo poziv, adrenalin poraste. Uvijek razmišljate što će se dogoditi. Bez obzira na uvjete leta, najviše nas brine kakvo ćemo novorođenče zateći kada dođemo u Dubrovnik... samo da je živo i da imamo još šanse. I uglavnom imamo šanse i budemo uspješni. Kada brzo stabilizirate dijete i u miru ga transportirate, to je najljepši osjećaj. Srce nam bude ovoliko, ispričala je za Slobodnu Dalmaciju Branka Polić, pedijatrica iz KBC-a Split, koja je dio "zračnog" tima ovog kliničkog centra na relaciji Split - Dubrovnik.


komentara  0

Ako ste se ikada zapitali tko i kako spašava živote teško bolesne novorođenčadi diljem Dalmacije, sa zanimanjem ćete pročitati ovu priču o ekipi koja godinama uspješno egzistira u sjeni sustava, a čije će vas iskustvo, entuzijazam i posvećenost uvjeriti kako su mala sunašca naših majki i očeva u sigurnim rukama, piše Slobodna.

- Ovo je njihov i naš entuzijazam. Piloti bi i inače morali ići u Dubrovnik kada otamo prime poziv, a ovako prvo stanu ovdje, ukrcaju nas i zajedno nastavimo put. Vjerujete mi da upravo ta razlika ponekad život znači, prof. dr. sc. Julije Meštrović, dr. med. priča voditelj Jedinice intenzivnog liječenja pedijatrije splitskog KBC-a.

- Događalo se i da dođemo tamo, a oni već reanimiraju novorođenče i da više ništa ne možemo napraviti. Najgore je kada se vraćamo s praznim inkubatorom. Ne znate tko je tužniji; piloti ili mi - govori Branka Polić.

Cijelu priču o liječnicima koji spašavaju novorođenčad pročitajte ovdje.


dubrovniknet team/IZVOR: Slobodna Dalmacija

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija