VIJESTI
18.03.2017 u 14:44

FOTO: Kako će se Ston obnoviti i živnuti na zrnu soli

U novoobnovljenom stonskom Kaštiju danas je predstavljen projekt "Povijest na zrnu soli", vrijedan 61, 5 milijuna kuna, a većinom financiran iz sredstava Europske unije. Projekt je zamišljen kao obnova i oživljavanje stonske kulturne baštine, a s ciljem produženja turističke sezone, povećanja broja posjeta i zapošljavanja direktno i indirektno oko 60-ak domaćih ljudi. Projekt je predstavila voditeljica Marija Tufeljčić, a prisutne su pozdravili načelnik Općine Vedran Antunica i župan Nikola Dobroslavić.


komentara  0

Projekt je započeo još 2014. godine, a završit će krajem veljače 2018. Uključuje obnovu i opremanje tvrđava Veliki Kaštio u Stonu i Korune u Malom Stonu. Oba prostora obogatit će se kulturnim iteraktivnim sadržajima.

Tijekom projekta obnovit će se i proširiti Stonski lapidarij, park Komarda, Južni zid, dio Napoleonovog puta, a predviđeni su i programi koji će se odvijati na stonskim ulicama. Domaće i turiste će kostimirani pripovjedači i glumci upoznati s poviješću i zanimljivostima ovog graničnog grada Dubrovačke republike.

U projektu je više partnera Društvo prijatelja dubrovačke starine, Općina Ston, DUNEA, Turistička zajednica Ston, Župa sv. Vlaha i tvrtka Natura Vita d.o.o., koja će otvoriti Staru konobu, restoran s domaćom hranom i vinima u kojem će biti predstavljeni stari obrti i način žvota stonskih građana i seljaka.

Marija Tufeljčić pozvala je sve proizvođače da im se pridruže i nađu svoje mjesto u ovom projektu.

Župan Nikola Dobroslavić u svom je govoru istaknuo kako je završena prva runda bitke za Europske fondove, koje smo do sada mogli koristiti uograničenim IPARD programima i kako je sad na redu druga runda bitke.Kazao je kako je to pravac u kojem ide Županija i čestitao svima koji su sudjelovali na ovom projektu.

Predstavljanje je glazbom upotpunila klapa Kaše, a nakon službenfg dijela nastavilo se druženje uz neizbježne kamenice i ostale morske plodove.


K. Fiorović/V. Jerinić

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija