VIJESTI
16.02.2017 u 17:47

Franković: Grad kroz Luku Dubrovnik treba biti nositelj projekta gruškog terminala

Predsjednik GO HDZ Dubrovnika Mato Franković uputio je pismenu reakciju na jučerašnju odluku Upravnog Vijeća Lučke uprave Dubrovnik o raskidanju predugovora s odabranim koncesionarom:


komentara  7

- Odluka Upravnog Vijeća Lučke uprave Dubrovnik o raskidanju predugovora s odabranim koncesionarom, jasno daje do znanja kako za predstavljen projekt nema mjesta u našem Gradu. Osim što je posrijedi građevina koja bi štoviše nagrdila njegovu vizuru, ujedno riječ je o projektu čija realizacija je u potpunosti protivna interesu Grada Dubrovnika.

Ono što me žalosti u ovoj situaciji je što odluka Upravnog vijeća nije bila jednoglasna. Naime, nadao sam se da će barem jednom u svojoj političkoj karijeri bivši gradonačelnik staviti naš Grad na prvo mjesto, no, nažalost to ni ovaj put nije bio slučaj. Ovog lipnja kad preuzmem odgovornost za Grad Dubrovnik poduzet ću sve potrebne aktivnosti da Grad kroz Luku Dubrovnik bude nositelj investicije projekta terminala za brodove na kružnim putovanjima.

Dobro je znan princip naših starih prema kojem onaj tko posjeduje kontrolu nad lukom i morem dirigira budućnost. Sutra, tu ulogu imat će isključivo Grad Dubrovnik!

        Mato Franković,
        predsjednik GO HDZ Dubrovnik
 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

manjgura 18.02.17 u 10:44
teško da ćemo od tog lokalnog sastava hdz a dočekat ispunjenje obećanja, naime, kad bilo koja stranka u predizborno vrijeme komunicira bilo što, treba imat na umu da će, sukladno dosadašnjem iskustvu, nastaviti raditi po svome... kad hdz radi po svome o znači slušaj središnjicu, vrati uslugu, plati dug, isto funkcioniraju i druge velebne stranke kao sdp, hns, hss...jedini kojima možemo vjerovat obećanjima kad govore da će radit po svome su Srđevci, to znači da s njima nema dubrovačkih dogovora...to hinjeno čuđenje da je bivši ( što uopće radi u tom vijeću!!??) glasovao suprotno govori u prilog mojoj teoriji...ono što bi svi političari trebali shvatit je da kod ovakvih projekata nema uspjeha bez podrške lokalne zajednice i zadovoljnih sugrađana, jedino tako mogu generirat povjerenje...

   

m_arko 17.02.17 u 13:30
Mato... ovo shvacamo kao obecanje.. dakle ucinit ce se sve da se rijesimo Turaka i Francuza u ovo projektu zauvijek!!

   

AnteHorvat 17.02.17 u 08:25
Jadni Grade i jadni mi, što nas čeka ako Franković postane gradonačelnik. Pa ovo priopćenje najbolje otkriva svu ograničenost HDZ-ovog kandidata. On daje svoj estetski sud u građevini kao argument za odbijenicu investitoru. Onda "poentira" protiv Pasuljka a biser dolazi na kraju. "Dobro je znan princip naših starih....". Koji princip, Mato? Kojih starih? Pa tvoji su bili pelješki kmetovi. O kakvoj ti to kontroli luka i mora buncaš? Sad se Vidi i zašto nisi bio sposoban diplomirati. Daj drugi put, neka se neko puno pametniji od tebe više angažira oko ovakvih priopćenja.

   

broketa 17.02.17 u 00:52
Isto tako se trebalo sa Srđem napraviti. Prvo je gradonačelnica Šuica ispod svake cijene prodala gradsko zemljište Razvoj golfu, a onda im se nelegalno pogodovalo u proširenju obuhvata sa 100 na 310 hektara, gdje se pod krinkom golfa krije apartmanizacija i betonizacija, te privatizacija javnog prostora. Umjesto da se organiziralo javno privatno partnerstvo između grada i velikih hotelskih kuća u gradu koji bi sagradili dva golf terena sa 18 i 9 rupa, bez ikakvih apartmana i viletina te sa brojnim javnim sadržajima. Ovaj sadašnji projekt je kriminalan gdje su troškovi javni a dobit privatna. Župane na vama je da smanjite obuhvat golfa sa nelegalnih 310 na 100, ako to ne učinite ostat ćete zapamćeni u povijesti kao dio kriminalne hobotnice koja se prodala za judine škude.

   

Lapademoj 16.02.17 u 22:38
Neka Grad sudjeluje u izgradnji terminala i neka zadrži mogućnost upravljanja ... ali jeste li svjesni da ovi političari poput Frankovića ništa ne znaju i nemaju svoga ja ? Ovo je čista predizborna igra ... ista ekipa je uvijek spremna na prodaju.

   

m_arko 16.02.17 u 21:29
KONACNOO jedan dobar tekst!! NAdajmo se da nije predizborni spin nego da je iskren! Luka ima novaca Lucka uprava ima novaca I Grad ima novaca, Pa neka terminal bude izgradjen za 10 godina SUPERR!!! Samo neka bude nas!! A ne strani jos jedna korumptivna ideja! A turcima i francuzima treba dat u koncesiju Autocestu Ploce Dubrovnik!!!

   

mak 16.02.17 u 20:48
Luka Dubrovnik d.d., mirovinski fondovi te Atlantska plividba, dobitna kombinacija. Turci I francuzi neka grade aerodrom na Rudinama ako imaju solada pa zele investirati, za green field su welcome. Ledina pajdo, a ne gotovina :)

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija